Johanna07 Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Var får du tag på fermenterad torskleverolja med smörolja? Det låter som en riktig höjdare EDIT: Jag glömde bort att man kan googla... http://stockholmnt.tictail.com/product/fiskleverolja Är det denna? Här http://stockholmnt.tictail.com/product/fermenterad-torskoljabutter-oil 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Rheaume bleue i videon som dufva postade ovan säger att kliniska försök med K2 (i form av mk7, det som finns i natto) visar att minst 80% av vanliga människor har brist på K2. När man, som många i Nordamerika gjort, börjar supplementera D3 så behöver dessa två gå hand i hand, så om man tar D3 i större mängd än vad man har K2 som liksom kan ta hand om, så blir det negativa hälsoeffekter. Bättre än så kan jag inte förklara det, men jag har beställt hennes bok, som fanns i lager hos Adlibris https://www.adlibris.com/se/sok?q=Rheaume+bleue. Detta kan ju vara anledningen till att du mår dåligt av högdos D3. Om det är riktigt finns således en risk att du har brist på K2. Inte för att jag vill skrämma dig eller kan vara säker, men det verkar logiskt. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bullen344 Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Här är en intressant svensk studie som tittade på vitamin-d och dödlighet. Den visade sig ha en U-formad kurva, med ökad dödlighet både för folk med låga och höga värden. Det bästa är enligt denna studie att ligga ngnstans i mitten runt 70-80mmol/L. Plasma vitamin D and mortality in older men: a community-based prospective cohort study Results: During follow-up (median: 12.7 y), 584 (49%) participants died. There was a U-shaped association between vitamin D concentrations and total mortality. An approximately 50% higher total mortality rate was observed among men in the lowest 10% (<46 nmol/L) and the highest 5% (>98 nmol/L) of plasma 25(OH)D concentrations compared with intermediate concentrations. Cancer mortality was also higher at low plasma concentrations (multivariable-adjusted HR: 2.20; 95% CI: 1.44, 3.38) and at high concentrations (HR: 2.64; 95% CI: 1.46, 4.78). For cardiovascular death, only low (HR: 1.89; 95% CI: 1.21, 2.96) but not high (HR: 1.33; 95% CI: 0.69, 2.54) concentrations indicated higher risk. http://ajcn.nutrition.org/content/92/4/841.long Som vanligt har Dr. Greger redan behandlat ämnet: http://nutritionfacts.org/video/vitamin-d-and-mortality-may-be-a-u-shaped-curve/ Kjell Granelli: Rätta mig om jag har fel, men jag har för mig att jag läst i en tidigare tråd att du boostat upp dina nivåer till runt 125? Isf utsätter du dig, enligt denna studie, för ökad cancerrisk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Här http://stockholmnt.tictail.com/product/fermenterad-torskoljabutter-oil Hmm...men där står inget om K2-vitamin... Finns det nån innehållsdeklaration på kapslarna nånstans?.. Lite stökigt med en multiintollerans om jag inte kan läsa vad de innehåller... Många sk. "hjälpämnen" som går bort för min del... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Kjell Granelli: Rätta mig om jag har fel, men jag har för mig att jag läst i en tidigare tråd att du boostat upp dina nivåer till runt 125? Isf utsätter du dig, enligt denna studie, för ökad cancerrisk. Detta är amerikanska enheter eller hur? I Sverige använder vi andra enheter så man får vara försiktig med vad det motsvarar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bullen344 Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Detta är amerikanska enheter eller hur? I Sverige använder vi andra enheter så man får vara försiktig med vad det motsvarar. Ja det verkar som det finns två olika mätenheter (nmol/L och ng/ml). Vet inte riktigt vilket som används i Sverige om jag ska vara ärlig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Min nivå D3 (25-OH-D) utmättes till 129 nmol/l, vilket jag menar motsvarar cirka 55 ng/mL enligt amerikanskt mått. I ljuset av ny kunskap om K2:s betydelse är jag benägen ge Mikael rätt i att jag kan befinna mig i den ena farliga delen av U-kurvan. Mitt resonemang (som jag redovisat i annan tråd) när jag är nöjd med 129 nmol/l är att det 2011 kom en studie där man undersökt D3-halten i två "fritt levande" populationer i olika delar av Afrika och genomsnittet med liten variation låg kring 125 nmol/l. MEN de hade säkert inte brist på K2 (speciellt i form av mk7), vilket jag måste utgå från att jag har. Tills min K2-piller kommer äter jag 100 g brie per dag, vilket Kate Rheaume Bleue menar ger det förmodade behovet av K2 (allt K2 produceras av bakterier vilka det finns mycket av i brie och de tillsätts så sent i processen att det funkar även om mjölken som använts var pastöriserad). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Jag har 170 nmol/l Men... jag äter massor med lever. Och syrade grönsaker till varje måltid. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fnutt Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Min nivå D3 (25-OH-D) utmättes till 129 nmol/l, vilket jag menar motsvarar cirka 55 ng/mL enligt amerikanskt mått. I ljuset av ny kunskap om K2:s betydelse är jag benägen ge Mikael rätt i att jag kan befinna mig i den ena farliga delen av U-kurvan. Mitt resonemang (som jag redovisat i annan tråd) när jag är nöjd med 129 nmol/l är att det 2011 kom en studie där man undersökt D3-halten i två "fritt levande" populationer i olika delar av Afrika och genomsnittet med liten variation låg kring 125 nmol/l. MEN de hade säkert inte brist på K2 (speciellt i form av mk7), vilket jag måste utgå från att jag har. Tills min K2-piller kommer äter jag 100 g brie per dag, vilket Kate Rheaume Bleue menar ger det förmodade behovet av K2 (allt K2 produceras av bakterier vilka det finns mycket av i brie och de tillsätts så sent i processen att det funkar även om mjölken som använts var pastöriserad). Är det i själva osten eller i "skalet" man finner K2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Är det i själva osten eller i "skalet" man finner K2? Förmodligen i själva osten. Anledningen till att jag tror det är att hon också nämner Gouda som en bra källa för K2, och Dr. Mercola nämner här även Edamer http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/17/heart-healthy-cheese.aspx. Dessa två senare ostar har ju inget skal. (Vill du inte äta skalet? Annars är det ju bara att äta det hela.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Foods high in vitamin K2 Natto Hard cheese Soft cheese Egg yolk Butter Chicken liver Salami Chicken breast Ground beef http://chriskresser.com/vitamin-k2-the-missing-nutrient 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 "Precise values for the organ meats that would be richest in K2 are not available. The pancreas and salivary glands would be richest; reproductive organs, brains, cartilage and possibly kidneys would also be very rich; finally, bone would be richer than muscle meat.15,16,69 Analyses of fish eggs, which Price found to be rich in Activator X, are not available." Betyder det här att benbuljong kan innehålla vitamin K2? http://www.westonaprice.org/fat-soluble-activators/x-factor-is-vitamin-k2#foods Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fnutt Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Förmodligen i själva osten. Anledningen till att jag tror det är att hon också nämner Gouda som en bra källa för K2, och Dr. Mercola nämner här även Edamer http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/17/heart-healthy-cheese.aspx. Dessa två senare ostar har ju inget skal. (Vill du inte äta skalet? Annars är det ju bara att äta det hela.) Hehe, man är väl helt enkelt lite kräsen Skalet är helt ok att äta om det är en hyfsat ung ost. Men ju äldre den blir desto mer benägen blir jag att skära bort en kant, eller två... eller tre... Men samtidigt så är det ju ändå betydligt lättare att torrbulta i sig en bit brie än en bit Gouda. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copecca Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Är inte torkat basilika och timjam också rika på k vitaminer.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.