Jump to content

[Recept] Matiga salladstips


Birgitta Höglund
 Share

Recommended Posts

Tänkte jag skulle slå ett slag för sallader som tillbehör till maten. Många kanske fastnat i isbergssallad-gurka-tomat-träsket, men det finns så himla mycket mer att välja bland, med betydligt bättre näringsinnehåll.

Samtidigt med alla goda smaker får vi i oss mängder med vitaminer och mineraler.

 

Recept och bild kommer från min senaste kokbok, Långkok för LCHF och Paleo, bilden är tagen av Mikael Eriksson.

 

1620484_10201625517425169_1187254912_n.j

 

Här följer några tips på olika salladsblandningar:

Späda mangoldblad, bladpersilja, smulad getost, skivade rädisor och pinjekärnor. Kallpressad olivolja och citronsaft över.

Rucola, bladspenat, smulad ädelost, grillad paprika, valnötter och timjan. Kallpressad rapsolja och mörk balsamvinäger över.

Rosésallad, frisésallad, machésallad, strimlad purjolök, granatäppelkärnor, pumpakärnor och grovhackad dill. Dressing på majonnäs, citronskal, citronsaft, salt och lite vatten.

Lollo rosso, grön paprika, sparris, hasselnötter, gräslök och hyvlad västerbottensost över. Dressing på kallpressad rapsolja, äppelcidervinäger, fransk senap, lite salt och grovmald svartpeppar.

Romansallad, kokta ägg, avocado, cocktailtomater, gurka, persilja och gräslök. Avocadoolja med citron och lite flingsalt över.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...