Jump to content

Hur mkt ska man äta vid varje mål?


Disia

Recommended Posts

Hej! Jag har precis startat med lchf. Jag vill gå ner i vikt å må bättre i magen ? jag har endometrios går därför på mkt mediciner smärtlindring av olika slag. Å tar hormonsprutan var sjätte vecka som medicinering! Känner ju att allt detta rör till det för kroppen! ? har även IBS

 

Jag undrar hur mkt man ska äta till frukost? Räcker det att äta yoghurt med bär eller äpple till lunch? Å en middag med kött fisk kycklingen tex? Känner mig lite förvirrad ?

Link to comment
Share on other sites

Hej! Jag har precis startat med lchf. Jag vill gå ner i vikt å må bättre i magen jag har endometrios går därför på mkt mediciner smärtlindring av olika slag. Å tar hormonsprutan var sjätte vecka som medicinering! Känner ju att allt detta rör till det för kroppen! har även IBS

 

Jag undrar hur mkt man ska äta till frukost? Räcker det att äta yoghurt med bär eller äpple till lunch? Å en middag med kött fisk kycklingen tex? Känner mig lite förvirrad

Skippa äpplen tål du ägg så ät det till med smör.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Såhärärdet.. ingen av oss vet hur mycket du behöver äta.. det får du testa fram själv.. men många äter bara två mål om dagen!

 

Börja med att äta Frukost, Lunch, Middag.. labba lite med de olika måltiderna allt eftersom.. men i början tyckte jag det var behändigt med äggobacon på morgonen.. iomed att jag äter lunch på jobbet.. då är/blir det ingen katastrof om lunchen är oätbar.. för sen kan jag äta vad jag vill när jag kommer hem!

 

Numera slopar jag frukosten.. jag går upp sent.. och det är bara några timmar till lunch.. andra äter frukost och slopar lunchen!

 

Börja med att lägga om till LCHF, egentligen mer fett och väldigt lite kolhydrater.. behåll grönsakerna.. eller lägg till sådana om du var dålig på att äta sådan innan!

 

Och från och med nu och minst tre månader fram kommer en prövoperiod, där du utvärderar olika matvaror, recept, matvanor och sist men inte minst kalibrera dina ögonmått om vad som är en lämplig portion för att stå sig fram till nästa måltid!

 

Och märk väl.. det helt normala är att bli lagom hungrig strax före nästa måltid.. men det där tar dig antagligen tre månader innan du märker!

 

Här har du lite inspiration!

 

http://www.kostradgivarna.se/veckomeny/

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Jag äter ca. 250-300 gram mat både till frukost som kvällsmat, om vi pratar om animalier. Jag väger 93 kg och sportar inget och dessa mängder fett och proteiner håller mig mätt hela dagen. Men om jag ersätter köttet med grönsaker, behöver jag äta ungefär det dubbla samt byta även ut smöret mot olja för att erhålla samma mättnadskänsla.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...