aia Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 På butikkene i Mandal der jeg bor kan man få kjøpt et nesten svart rugbrød (dansk rugbrød) som reklameres som lavkarbo... Ingridienser: Vann, sammalt rug, siktet rug, solsikkekjerner, linfrø, rugkli, sesamfrø, maltekstrakt, surdeig flytende, salt og gjær. Madammen spiser det, og magen hennes er blitt mer stabil siden det. Men jeg har ennå ikke bestemt meg om jeg trenger brød eller ikke... Og om jeg skulle finne ut at jeg skal ha neon skiver, og dette er et brød jeg kan vurdere... //Aia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Råg är ju massa kolhydrater, och maltextrakt är väl nån typ av socker. Titta bland recepten här på forumet. Birgitta Höglund har lagt upp ett valnötsbröd 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Man kan spekulera på en rimlig fördelning av de ingredienser du nämnde: http://kostbevakningen.se/?foodinput=200%20g%20grovt%20r%C3%A5gmj%C3%B6l%0A150%20g%20r%C3%A5gsikt%0A30%20g%20solrosfr%C3%B6%0A30%20g%20linfr%C3%B6%0A20%20g%20vetekli%0A20%20g%20sesamfr%C3%B6%0A30%20g%20socker%0A%0A%0A Det blev dryga 60% kolhydrater, 23% fett och 11% protein. (Fick byta en del ingredienser mot likvärdiga då de inte fanns i databasen.) Tror inte man kan ha så mycket mindre andel mjöl om detta ska bli ett bröd som håller samman. Så det blir nog dessvärre motsatsen till lavkarbo. Vilket naturligtvis inte hindrar "madammen" från att må fint av det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.