stoscha Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 I kväll satt jag och småfrös i soffan och var inte riktigt mätt efter middagen. Jag gjorde en snabb värmande soppa som passar perfekt till förrätt också.2 pers5 dl god grönsaksbuljong2 mogna avocadoEv 1 vitlöksklyftaEv 1 dl gräddeEv 2 msk kokosoljaMixa avocadon gärna med en vitlöksklyfta om man gillar smaken. Koka upp buljongen och häll över avocadomoset och blanda väl. För att få den mer mättande kan man blanda i grädde eller kokosolja.Soppan ska inte koka sedan avocadon kommit i. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sigurdur Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Vad är det för buljong, gör du egen eller vet någon en bra färdig "LCHF-godkänd" sort? Jag använder inte längre (köpe-)buljong, sist jag gjorde det för ca 5 år sedan så var det en sån där E621-tärning... brrrrrr Den enda buljongen jag känner till! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted January 30, 2014 Author Share Posted January 30, 2014 Vad är det för buljong, gör du egen eller vet någon en bra färdig "LCHF-godkänd" sort? Jag använder inte längre (köpe-)buljong, sist jag gjorde det för ca 5 år sedan så var det en sån där E621-tärning... brrrrrr Den enda buljongen jag känner till! Förmodligen är väl det också skit om man ska vara riktigt renlärig, men jag brukar använda Knorrs fond. Jag tycker den är tillräcligt god för att använda i bas så här. Men jag dricker inte köpebuljong rakt av och skulle i så fall inte lägga ner jobb på grönsaksbuljong om jag ville ha drickbuljong rakt av. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KataM Posted February 13, 2014 Share Posted February 13, 2014 Inspirerad av receptet gjorde jag en något annorlunda variant som blev riktigt smaskig. Jag mixade avokado, crème fraiche, vitlök, citronsaft, paprikapulver och cayennepeppar. Kokade sedan upp vatten och grädde tillsammans med lite salt och peppar. Hällde i avokadomixen och lät koka upp på nytt. När jag hällt upp i tallrik, strödde jag över lite knaperstekt bacon i småbitar. Det blev riktigt gott - tack Stoscha för inspirationen! I sommar ska jag testa den kall med färska räkor i, det tror jag kan bli en höjdare. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted February 14, 2014 Author Share Posted February 14, 2014 Har slut på gilla, men ska absolut testa din variant. Den är god kall på sommaren. Vi brukar ha den till midsommar och påsk för den känns så fräsch och vårig 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.