stoscha 7 142 Postad 30 Januari, 2014 Share Postad 30 Januari, 2014 I kväll satt jag och småfrös i soffan och var inte riktigt mätt efter middagen. Jag gjorde en snabb värmande soppa som passar perfekt till förrätt också.2 pers5 dl god grönsaksbuljong2 mogna avocadoEv 1 vitlöksklyftaEv 1 dl gräddeEv 2 msk kokosoljaMixa avocadon gärna med en vitlöksklyfta om man gillar smaken. Koka upp buljongen och häll över avocadomoset och blanda väl. För att få den mer mättande kan man blanda i grädde eller kokosolja.Soppan ska inte koka sedan avocadon kommit i. 3 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Sigurdur 617 Postad 30 Januari, 2014 Share Postad 30 Januari, 2014 Vad är det för buljong, gör du egen eller vet någon en bra färdig "LCHF-godkänd" sort? Jag använder inte längre (köpe-)buljong, sist jag gjorde det för ca 5 år sedan så var det en sån där E621-tärning... brrrrrr Den enda buljongen jag känner till! 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
stoscha 7 142 Postad 30 Januari, 2014 Författare Share Postad 30 Januari, 2014 Vad är det för buljong, gör du egen eller vet någon en bra färdig "LCHF-godkänd" sort? Jag använder inte längre (köpe-)buljong, sist jag gjorde det för ca 5 år sedan så var det en sån där E621-tärning... brrrrrr Den enda buljongen jag känner till! Förmodligen är väl det också skit om man ska vara riktigt renlärig, men jag brukar använda Knorrs fond. Jag tycker den är tillräcligt god för att använda i bas så här. Men jag dricker inte köpebuljong rakt av och skulle i så fall inte lägga ner jobb på grönsaksbuljong om jag ville ha drickbuljong rakt av. Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
KataM 521 Postad 13 Februari, 2014 Share Postad 13 Februari, 2014 Inspirerad av receptet gjorde jag en något annorlunda variant som blev riktigt smaskig. Jag mixade avokado, crème fraiche, vitlök, citronsaft, paprikapulver och cayennepeppar. Kokade sedan upp vatten och grädde tillsammans med lite salt och peppar. Hällde i avokadomixen och lät koka upp på nytt. När jag hällt upp i tallrik, strödde jag över lite knaperstekt bacon i småbitar. Det blev riktigt gott - tack Stoscha för inspirationen! I sommar ska jag testa den kall med färska räkor i, det tror jag kan bli en höjdare. 2 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
stoscha 7 142 Postad 14 Februari, 2014 Författare Share Postad 14 Februari, 2014 Har slut på gilla, men ska absolut testa din variant. Den är god kall på sommaren. Vi brukar ha den till midsommar och påsk för den känns så fräsch och vårig 1 Citera Länk till inlägg Dela på andra webbplatser
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.