Jump to content

[Recept] Skeppartorsk


stoscha
 Share

Recommended Posts

Vi hade fiskleverans till dörren härom dagen och jag köpte på mej lite härlig torskrygg... Funkar med fyrkantig torsk också.

Jag fick anledning att göra en av mina favoriträtter från min barndom, innan fettskräcken kom till Sverige.

 

Jag anger inga mått, efterso jag går på syn i stället... Det här är ju nåt så gammalt så det finns inte nedskrivet annat än av en arkeolog :-)

 

Täck en kastrullbotten med rejäla torskbitar.

Salta ganska ordentligt och peppra lite.

Lägg på rejält med dill

Täck med tomatskivor.

För flera personer gör ett lager till.

Lägg på en rejäl klick med smör. Jag använde ca 75 g till 3 riktigt rejäla bitar torsk.. Kan det vara närmare 1 kg?

Koka på mellanvärme med lock ca 15 min.

Jag tyckte min blev lite vattnig, så jag lät den efterkoka ca 5 min till utan lock för att reducera.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...