stoscha Posted February 3, 2014 Share Posted February 3, 2014 Vi hade fiskleverans till dörren härom dagen och jag köpte på mej lite härlig torskrygg... Funkar med fyrkantig torsk också. Jag fick anledning att göra en av mina favoriträtter från min barndom, innan fettskräcken kom till Sverige. Jag anger inga mått, efterso jag går på syn i stället... Det här är ju nåt så gammalt så det finns inte nedskrivet annat än av en arkeolog :-) Täck en kastrullbotten med rejäla torskbitar. Salta ganska ordentligt och peppra lite. Lägg på rejält med dill Täck med tomatskivor. För flera personer gör ett lager till. Lägg på en rejäl klick med smör. Jag använde ca 75 g till 3 riktigt rejäla bitar torsk.. Kan det vara närmare 1 kg? Koka på mellanvärme med lock ca 15 min. Jag tyckte min blev lite vattnig, så jag lät den efterkoka ca 5 min till utan lock för att reducera. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Den här brukade min mamma göra minst en gång i veckan när jag växte upp. En riktig favorit. Hon hade dessutom i antingen purjolök eller lite gul lök. Vi åt rätten med majonnäs. Och såklart potatis. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.