Jump to content

Är inte övertygad.


antin
 Share

Recommended Posts

Jag är helt övertygad om att intaget av socker i olika former är väldigt skadligt, men att det skulle vara riskfritt att äta animaliska fetter är jag inte alls så säker på. Vad säger ni om den här undersökningen där vegetarisk lågkalorikost visade på betydligt högre hälsa och överlevnad än de som åt animalisk lågkalorikost?

http://nutritionfacts.org/video/plant-based-atkins-diet/

Link to comment
Share on other sites

Menade inte detta som ett inlägg rörande vegetarianism. Även om jag numera inte själv inte kan tänka mig att döda för att själv leva, så är jag är fortfarande rätt skeptisk till att äta mycket smör, grädde och ägg fast jag fortfarande gör det.  Tycker så väldigt många undersökningar visar att det inte alls är så hälsosamt vare sig med kärlhälsa, diabetes eller cancertillväxt. Skulle verkligen vilja få lite klarhet i detta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

... så är jag är fortfarande rätt skeptisk till att äta mycket smör, grädde och ägg fast jag fortfarande gör det.  Tycker så väldigt många undersökningar visar att det inte alls är så hälsosamt vare sig med kärlhälsa, diabetes eller cancertillväxt. Skulle verkligen vilja få lite klarhet i detta.

Vilka undersökningar syftar du på?

Link to comment
Share on other sites

Surfa runt lite på kostdoktorns blogg, läs inlägg, sök på ämnen, så kommer du att finna massor med information som pekar på att det inte är smör, grädde eller ägg som ökar riskerna att drabbas av de problem du nämner utan istället socker och alltför mycket kolhydrater.

Link to comment
Share on other sites

"Sammanfattat

Nya resultat från primärpreventiva interventionsstudier med långvarig sänkning av kostintag av såväl totalfett som mättat fett visar ingen signifikant effekt på risken att insjukna i cancer eller hjärt– kärlsjukdom. Fynden är i linje med en längre tids samlade observationsstudier."

 

http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=8291

 

"En klar majoritet av alla hjärtinfarktpatienter har en patologisk sockeromsättning. Till den knappa fjärdedel som redan har en känd diabetes när de kommer till hjärtintensiven ska läggas en lika stor grupp tidigare odiagnosticerade diabetiker och ytterligare 40 procent med försämrad glukostolerans."

 

http://www.diabetolognytt.se/detta_nummer_2_3_2006/artikel14.html

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...