Jump to content

Nybörjare UTAN resultat... HJÄLP!!!!


superannas

Recommended Posts

Hej hej där ute!!

Hoppas på att någon kan förstå vad jag gör för fel...

Har sedan 4 veckor kört lchf kost. Har tidigare ätit lätt/light produkter och även fått i mej en del godis och snacks på kvällarna.

Har alltså nu i fyra veckor ätit lchf, inte fuskat alls och ätit som man bör.

Men då till min fråga... varför har jag i te gått ner ett endaste gram?

Borde ju tappa vätska om inte annat....

Men tycker att min kropp borde tappa vikt eftersom min kost är betydligt bättre dessa veckor!!

Någon som varit med om liknande?

Börjar bli desperat men vill inte ge upp!!

Link to comment
Share on other sites

Hejsan! Jag har ätit LCHF sedan i september och jag tappade genast en massa vatten och många cm:ar runt midjan. Har inte vägt mig eftersom det känns onödigt. Däremot började jag för nån månad sen förstå att kolla av mitt proteinintag med ett kostverktyg (kostbevakningen men det finns andra). Jag åt för mkt proteiner och det kan hämma viktnedgången. Man ska äta i gram per dag vad man vill väga. Jag vill väga runt 60 kg så jag försöker få i mig runt 60 gr protein per dag. Detta är mitt första inlägg i forumet. Spännande! :-)

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Kanske ska kolla in det då men tycker ändå att kroppen borde tappa en del från början eftersom skillnaden på kosten är stor.

Har dock tappat några cm iaf :)

Söta rara vännen. Du säger precis som alla andra nykomlingar... Har du inte läst deras trådar?

För det första så hänger det på hur mpnga kilon som ska väck. För det andra beror det på hur mycket du har misshandlat din kropp innan. För det tredje kan det bero på din ålder... Och hormonsvängningar.

 

Du kommer förmodligen inte att tappa ett gram förrän du har en trygg kropp som vet att det inte kommer ett nytt oår då svälten står för dörren... Kroppen är ju så finurlig så den lagrar för kommande tider om den tror att den måste.

 

Men kilon är ju inte enda måttet. Jag som är en rultig klimakteriehäxa tappade inte ett gram på 3 år men gick ner 2 storlekar. Det är väl ett bättre mått?

 

Efter 3 år började jag experimentera lite och har tappat både kilon och centimeter sista halvåret.

 

MEN det är alldeles för tidigt än för dej att experimentera! Ge det ett par månader till innan du kan börja skruva på att utesluta än det ena än det andra. Börjar du för tidigt kan du missa hela målet, edtersom du kommer att göra din kropp ännu mer otrygg

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Jag är också Nybörjare, började 7 januari, inte heller någon skjuts på vikten, men ändå 9 centimeter i midjan mindre och 1 kg mindre… 

Jag har Jojo bantat i princip hela mitt liv, nu sätter jag min tillit till dessa goa, fina människor här på forumet. De är kloka och vet vad de pratar om.

Så jag har bestämt mig för att inte ge upp, för att det kan ta sin tid för vissa. Men ibland blir jag otålig, typ varannan dag  ;) men då känns det så skönt att

skriva lite och sedan få de trevliga och goda råden.  :) Lycka till nu! 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

För mig tog det oxå tre månader.. men det var huvudet som satt ivägen till största delen!

 

Ställa om kroppen är enkelt.. ändra på knoppen är det svåra!

 

Sen så beror det ju på vilka förutsättningar du kommer in med.. om de var dåliga kan kroppen prioritera ombyggnad reparation.. då kan du minska i fett medans muskler och interna organ ökar.

 

Här har du en enkel beskrivning/råd.. skadar inte att läsa på, få nya synvinklar.

 

http://www.fitintegrity.com/uploads/9/5/1/6/9516119/no_sugar_no_starch_diet.pdf

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nu har jag ingen våg hemma, men vägde mig i oktober nån gång när jag var hem till morsan och hälsade på, men ser inte i spegeln någon större skillnad på mig själv, rent storleksmässigt. Men har tappat 10 cm i midjan och jag mår riktigt bra och visst märks det på kläderna att något hänt. Det verkar ta lite olika lång tid för oss allihopa, och det har säkert att göra med hur olika vi misshandlat våra kroppar. Jag lade om livsstilen efter 13-helgen

 

Ta det lugnt och fortsätt i samma anda, tror inte att du äter något fel utan det handlar helt enkelt om tiden. Jag tror inte att det här är någon "quickfix" utan något långsiktigt, varaktigt och väldigt bra.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jag tycker det är både lite häftigt och lite läskigt att se hur det viscelära fettet minskar så samtidigt som jag fått mer muskler (som ju väger mer) och jag är ändå kvinna och 50 år. Men roligt och spännande att förstå hur kroppen fungerar. Har tagit det väldigt lugnt med träningen sedan jag ställde om kosten. Främst nästan ingen hetsig spnning alls men däremot lite mer yoga, vilket också är ett led i att jag försöker hålla stressnivåerna nere. Man får lite annan syn på ganska mycket i livet med LCHF. :-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...