Johanna07 Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Pizzabotten 1 st blomkålshuvud (normal storlek, vad nu det är) 1 st ägg 2 msk fiberhusk2 msk hela linfrön Oregano Salt Riv blomkålen i rivjärn eller hacka den grovt och sätt den i en matberedare så att blomkålen blir som "ris". Ångkoka eller koka vanligt blomkålen, ca 3 minuter. Häll av vattnet och skölj den med kallt vatten, låt den rinna av och sätt sedan blomkålen i en kökshandduk, vrid av allt vatten ur handduken, du kommer bli förvånad över hur mycket vätska som kommer ut. Du vrider ur blomkålen i kökshandduken för att den ska få krispighet. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke och låt den vila ca 5 min, smeta sen ut på en bakplåtspapperklädd plåt och sätt in i ugnen på 200 grader ca 30-35 min eller tills den fått lite färg. Koka ihop tomatsås med basilika och vitlök helst lika länge som blomkålsbotten är i ugnen, ca 30 min (eller använd TIGOs tomatsås). Då blir smaken riktigt god. Smeta sedan över tomatsåsen på blomkålsbotten och istället för ost kan man klicka över hemmagjord majonnäs. Sen toppa med grönsaker och skinka, räkor, ja allt som faller dig i smaken och kanske lite örter. Tillbaka i ugnen i ca 15 min. http://www.emiliaeliasson.se/2013/09/blomkalspizza-paleo.html 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.