kareng Posted February 13, 2014 Share Posted February 13, 2014 Specialisten (på det mesta) Paolo Roberto lagade italienska köttbullar i dag i Mitt kök på Tv4. Köttbullarna skulle friteras. Paolo rekommenderade solrosolja framför olivolja p. g. a. att solrosoljan var "torrare, mindre fet" enligt honom. Båda oljorna innehåller fett till 100% (http://matkalkyl.se/se-solrosolja.php, http://matkalkyl.se/se-olivolja.php). Dessutom tycker jag att han borde veta att man absolut inte ska fritera i solrosolja - "solrosolja innehåller till största delen fleromättat fett och tål därför inte hög värme". Ska man fritera är olivolja i alla fall bättre än solrosolja som man helst alltid ska undvika i alla lägen på grund av kvoten omega 3 och 6. Var det inte han som sa "att man blir smart av att äta mycket kolhydrater och att hjärnan behöver kolhydrater"? Eller något liknande. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copecca Posted February 13, 2014 Share Posted February 13, 2014 Mannen med stora ego ...hjärnans storlek eller skick ska jag inte säga något ... för det som inte är sagt är oftast bäst.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rickard Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiro Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Man tar sig för pannan. Paolo med flera kör på hejvilt, Tim Noakes ska bli förhörd för att ha gett goda råd. Björn Ekengrens insändare är en solstråle! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.