Jump to content

"Specialisten" Paolo Roberto


kareng
 Share

Recommended Posts

Specialisten (på det mesta) Paolo Roberto lagade italienska köttbullar i dag i Mitt kök på Tv4. Köttbullarna skulle friteras. Paolo rekommenderade solrosolja framför olivolja p. g. a. att solrosoljan var "torrare, mindre fet" enligt honom. Båda oljorna innehåller fett till 100% (http://matkalkyl.se/se-solrosolja.php, http://matkalkyl.se/se-olivolja.php).

 

Dessutom tycker jag att han borde veta att man absolut inte ska fritera i solrosolja - "solrosolja innehåller till största delen fleromättat fett och tål därför inte hög värme". Ska man fritera är olivolja i alla fall bättre än solrosolja som man helst alltid ska undvika i alla lägen på grund av kvoten omega 3 och 6.

 

Var det inte han som sa "att man blir smart av att äta mycket kolhydrater och att hjärnan behöver kolhydrater"? Eller något liknande.

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...