kareng

"Specialisten" Paolo Roberto

Recommended Posts

Specialisten (på det mesta) Paolo Roberto lagade italienska köttbullar i dag i Mitt kök på Tv4. Köttbullarna skulle friteras. Paolo rekommenderade solrosolja framför olivolja p. g. a. att solrosoljan var "torrare, mindre fet" enligt honom. Båda oljorna innehåller fett till 100% (http://matkalkyl.se/se-solrosolja.php, http://matkalkyl.se/se-olivolja.php).

 

Dessutom tycker jag att han borde veta att man absolut inte ska fritera i solrosolja - "solrosolja innehåller till största delen fleromättat fett och tål därför inte hög värme". Ska man fritera är olivolja i alla fall bättre än solrosolja som man helst alltid ska undvika i alla lägen på grund av kvoten omega 3 och 6.

 

Var det inte han som sa "att man blir smart av att äta mycket kolhydrater och att hjärnan behöver kolhydrater"? Eller något liknande.

 

  • Gilla 4

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mannen med stora ego ;) ...hjärnans storlek eller skick ska jag inte säga något ... för det som inte är sagt är oftast bäst.. :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man tar sig för pannan. Paolo med flera kör på hejvilt, Tim Noakes ska bli förhörd för att ha gett goda råd. Björn Ekengrens insändare är en solstråle!  :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.