joakims Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Jag kör själv LCHF i normal-liberal stil, medan resten av familjen inte gått över till fettdrift. Det är dock oundvikligen så att kolhydrat-intaget för alla här hemma har minskat, medan fettintaget ökat. Vad händer när man fortfarande är i kolhydrat-drift och äter mer fett? Kommer insulinet se till att det ökade intaget av fett i en högre grad stannar kvar i kroppen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Är man frisk och äter mer fett men mindre kolhydrater kommer man att bränna mer fett och mindre kolhydrater. Merparten av måltiden lagras hur som helst.. iallafall en stor del. Det som sen händer är att det tas ut ur lagren och förbrukas fram till nästa måltid. Och det är när man har/får förhöjt insulin under längre perioder som fett hålls kvar i lagren, då blir man som regel hungrig. Men som sagt.. är man frisk så stiger insulin efter måltiden för att sen sjunka allt eftersom. Det är som sagt inget problem när insulin gör det jobbet det är tänkt att göra. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limp Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Både kolhydrater och fett ger energi... fett mer än kolhydrater och överäter man av båda, blir man fet... enkelt utryckt. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Jag äter blandkost och är inte helt metabolt frisk. Jag är väldigt känslig för fett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malin303 Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Både kolhydrater och fett ger energi... fett mer än kolhydrater och överäter man av båda, blir man fet... enkelt utryckt. Skräckexemplet på överätning är väl Elvis Presley.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Jag kör själv LCHF i normal-liberal stil, medan resten av familjen inte gått över till fettdrift. Det är dock oundvikligen så att kolhydrat-intaget för alla här hemma har minskat, medan fettintaget ökat. Vad händer när man fortfarande är i kolhydrat-drift och äter mer fett? Kommer insulinet se till att det ökade intaget av fett i en högre grad stannar kvar i kroppen? Som jag minns det från min barndom på sextio-sjuttiotalet, innan fettskräcken, lågfettsprodukterna, jätteläskflaskorna, 300g chipspåsar och självplocksgodiset kom, så var det ju ungefär så man åt. Och fetma och diabetes var inte lika vanligt då som det är nu. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Peter B Posted February 15, 2014 Popular Post Share Posted February 15, 2014 Så länge energiintaget är någorlunda väl anpassat till det ni gör av med händer nog ingenting speciellt. Det viktigaste är ju att undvika skräpmaten med tillsatt "socker", läsk och fruktjuicer. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrolleLisa Posted February 16, 2014 Share Posted February 16, 2014 Jag kör själv LCHF i normal-liberal stil, medan resten av familjen inte gått över till fettdrift. Det är dock oundvikligen så att kolhydrat-intaget för alla här hemma har minskat, medan fettintaget ökat. Vad händer när man fortfarande är i kolhydrat-drift och äter mer fett? Kommer insulinet se till att det ökade intaget av fett i en högre grad stannar kvar i kroppen? Vi gjorde också så i familjen, när pappan i huset började LCHF:a för några år sedan. Ingen gick upp i vikt Med fullfeta produkter blev vi alla mättare och åt mindre, utan att vi tänkte på det. Men hade vi fortsatt äta lika mycket som innan och dessutom ätit mer fett, så hade vi gått upp. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted February 16, 2014 Share Posted February 16, 2014 Vi gjorde också så i familjen, när pappan i huset började LCHF:a för några år sedan. Ingen gick upp i vikt Med fullfeta produkter blev vi alla mättare och åt mindre, utan att vi tänkte på det. Men hade vi fortsatt äta lika mycket som innan och dessutom ätit mer fett, så hade vi gått upp. Kan du översätta det till livsmedel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrolleLisa Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Kan du översätta det till livsmedel? Vi andra åt traditionell blandkost med pasta, ris, potatis, bröd (och godis). Till det hade vi lättmjölk, lätt-creme fraiche, matlagningsgrädde spädd med lättmjölk etc. Vi bytte till fullfeta mejerier och började steka i smör. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.