Jump to content

Falukorvsvariationer


stoscha
 Share

Recommended Posts

Falugås frågades efter i en annan tråd.

Det är när man snittar en falukorvs ring nästan ner till botten och fyller snitten med diverse godsaker.

Min favorit (som måste räknas till liberal eftersom det är äpple, men smaken gifter sej så fint med korven) är senap och tomatpure mellan snitten. Sen fyller man vartannat med en äppelskiva och en lökskiva. Jag brukar också ha äpple och lökhack blandat i en hög mitt i ringen. Lägg generöst med ost ovanpå och in i ugnen.

 

En annan favorit som jag återupplivat sen före fettskräckens dagar är kokt blomkål med smält smör med massor av dill över. Detta serveras med stekta falukorvsskivor som är kryddade med grillkrydda. Originalreceptet var ett helt kokt blomkålshuvud, så det var lite tjusigt också. Men till vardags funkar det gott med blomkålsbuketter. Snabbt och gott.

 

Sen har vi falukorvstornedos med grönpepparsås. Riktig snabb festrätt. Tjocka skivor falukorv läggs i ugnsfast form med en tomatskiva och en ostskiva på. In i ugnen i 10 minuter. Ta ut och häll härlig grönpepparsås runt omkring och gratinera 10 minuter till.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Kokt blomkål med smör och dill låter jättegott! Aldrig ätit blomkålen med dill förut. Måste testas.

Men jag undrar.....varför är det tjusigt med ett helt blomkålshuvud, och vardagsmat blomkålsbuketter??

Det tar ju längre tid att skära ner ett huvud till buketter...så då borde buketterna vara tjusigare, om man ser till tidsaspekten.

Link to comment
Share on other sites

Är falukorv LCHF? Om man läser innehållsförteckningen verkar ju korven bestå till nästa hälften av potatisprodukter, och bör alltså innehålla mycket kolhydrater. Eller finns det även falukorv som till åtminstone 90 % innehåller kött?

Det gäller att läsa innehållsförteckningen noga. Det finns i alla fall flera sorter som har en lägre kolhydratsprocent än 5%. Sedan är det möjligt att alla innehåller potatismjöl - det vet jag inte.

Link to comment
Share on other sites

Jag köpte kalkonmortadella på Willys. Otroligt lite kolhydrater och gott. Sen läste jag på innehållet och det kan absolut inte stämma att det är så lite kolhydrater. Nu kommer jag inte ihåg siffrorna men det verkade helt orimligt. Det finns nog en del produkter som inte stämmer.

Link to comment
Share on other sites

Är falukorv LCHF? Om man läser innehållsförteckningen verkar ju korven bestå till nästa hälften av potatisprodukter, och bör alltså innehålla mycket kolhydrater. Eller finns det även falukorv som till åtminstone 90 % innehåller kött?

Ja det verkar tyvärr vara vanligt med bara ca 50% kött i falukorv, o 9% kolhydrater.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...