Jump to content

En dag i mina skor (Wahls protocol)


Johanna07
 Share

Recommended Posts

Tänkte att det kunde vara kul att visa bilder får en typisk matdag, kanske mest för att jag ibland tycker alla äter så lite :P. Wahls protocol är en paleo kost designad av Terry Wahls som har MS.

 

Frukost (gillar egentligen inte frukost...). Benbuljong (kokad i 48 timmar, renben), fröknäcke med leverpastej och syrad gurka. Hade i en tsk kelp i benbuljongen.

 

bildg.JPG

 

bildf.JPG

 

Lunch på primaten. Dagens fisk bestående av en räksallad, med avokado och äggula (äter inte äggvitan). Bladgrönt, färgade grönsaker och kombucha (fermenterat te). Lite ont om svavelrika grönsaker på primaten idag.

 

bildc.JPG

 

Snack! Kakaodrink gjord på 1 msk kokosolja, 2 äggulor, drygt 1 msk kakao och hett vatten. En morot, fröknäcke med leverpastej och en pannbiff. Åt bara moroten och kakaodrinken.

 

bildd.JPG

 

Två colting-bollar efter träningen...

 

http://2.bp.blogspot.com/-Oi1aanhGi_4/T5btGofzH9I/AAAAAAAABcc/f6yVvXzMb_M/s1600/DSC03516.jpg

 

Pannbiffar gjorda på renkött och kohjärta (gräsbetat båda två). Grönkålschips (grönbladiga grönsaker), kimchi (syrade grönsaker), rostade rödbetor och rödkålssallad (färgade grönsaker) samt broccoli, svamp och lök (svavelrika grönsaker). Fröknäcke med lever igen :)

 

bildb.JPG

 

Kvällsdryck (benbuljong).

 

bilda.JPG

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Det ser jättesmarrigt ut! Gud vad du är duktig som ids fixa så mycket när du pendlar. Jag föredrar att fasta de dagar jag pendlar och när jag kommer hem ör det rester som gäller så det går fort

 

Det är lite jobb! Jag lagar mat på helgen mycket, bla fröknäcke, leverpastej, pannbiffar, benbuljong och rödkålssallad. Alla säger till mig på fredagen att nu får du gå hem och vila under helgen, men det blir inte så mycket av vila :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det är lite jobb! Jag lagar mat på helgen mycket, bla fröknäcke, leverpastej, pannbiffarna och benbuljongen. Alla säger till mig på fredagen att nu får du gå hem och vila under helgen, men det blir inte så mycket av vila :)

Var får du tag på renben..?

Blir lite nostalgisk, när jag var liten fick man va med på rengärdet ibland.. Den köttsoppan var inte av denna värld! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Var får du tag på renben..?

Blir lite nostalgisk, när jag var liten fick man va med på rengärdet ibland.. Den köttsoppan var inte av denna värld! :)

 

Jag beställda via någon som beställer från någon i jokkmokk. Hon bor i Stockholm... jag kan luska fram hennes email om du vill?

Link to comment
Share on other sites

Det är lite jobb! Jag lagar mat på helgen mycket, bla fröknäcke, leverpastej, pannbiffarna och benbuljongen. Alla säger till mig på fredagen att nu får du gå hem och vila under helgen, men det blir inte så mycket av vila :)

Inspirerande! Tack vare dig har jag gjort egen kimchi. Supergott!  :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag beställda via någon som beställer från någon i jokkmokk. Hon bor i Stockholm... jag kan luska fram hennes email om du vill?

Tackar :)

Men när jag nu använder insidan av skallen så tror jag nog att jag kan fixa det själv. Jag kommer ju från Tornedalen, för tusan :rolleyes:

Det har liksom inte fallit mig in innan, bara.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Blev inspirerad av din  benbuljong Johanna! Har just bakat en kyckling i lergryta. Gjorde sås av all buljongen, och läste sedan här om din benbuljong. Tog skrovet och alla ben och slängde i det i nytt vatten. Har kokat nu ca 30 minuter. Kommer ju inte hinna med 48 timmar ikväll :).

Men, vad tror ni, finns det någon näring kvar att koka ur nu efter att jag lagt den i nytt vatten? Och kan det bli näring av detta även om det bara kokar 2-3 timmar?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Blev inspirerad av din  benbuljong Johanna! Har just bakat en kyckling i lergryta. Gjorde sås av all buljongen, och läste sedan här om din benbuljong. Tog skrovet och alla ben och slängde i det i nytt vatten. Har kokat nu ca 30 minuter. Kommer ju inte hinna med 48 timmar ikväll :).

Men, vad tror ni, finns det någon näring kvar att koka ur nu efter att jag lagt den i nytt vatten? Och kan det bli näring av detta även om det bara kokar 2-3 timmar?

 

Kycklingbuljong behöver du inte alls koka lika länge. Minns vagt något om högst 6 timmar. 2-3 timmar är nog perfekt!

Link to comment
Share on other sites

Jag är intresserad. Kan man få mejladress och kontakta henne? Vad har du beställt via henne?

 

Renfärs, renben och lever. Men jag tycker renfärsen är för dyr så jag kommer att fortsätta beställa färs via gröna gårdar. Men ben och lever var bra. Funderar på att beställa renhjärta. 

Link to comment
Share on other sites

Har du något bra recept på kimchi? Testade att göra det en gång tidigare men kändes inte som de blev bra. Tror jag hade ett autentiskt recept från en korean men....

Jag använde det här: http://www.ledgenomexempel.se/basta-receptet-pa-hemmagjord-kimchi/

Inte från en korean, men en som verkar ha koll på fermentering! ;)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Renfärs, renben och lever. Men jag tycker renfärsen är för dyr så jag kommer att fortsätta beställa färs via gröna gårdar. Men ben och lever var bra. Funderar på att beställa renhjärta. 

Ben och lever skulle jag gärna vilja köpa. Pris på dessa, och priset på färsen?

Link to comment
Share on other sites

Jag använde det här: http://www.ledgenomexempel.se/basta-receptet-pa-hemmagjord-kimchi/

Inte från en korean, men en som verkar ha koll på fermentering! ;)

Jag brukar köpa Tistelvinds Kimchi, den hotta varianten. Det är verkligen god och hot! :-) Jag vet inte om den ska smaka exakt som Kimchi ska göra men den innehåller ekologiska ingredienser OCH är utan socker. Tistelvinds surkål brukar jag också köpa och den innehåller alldeles för lite kummin så där brukar jag tillsätta mer själv. Jag ska också pröva Kimchireceptet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...