Jump to content

DN idag, förälder orolig för sin dotters oro och ångest för döden - kommentar om gluten


Erik 2

Recommended Posts

Både artikeln och kommentaren finns här: http://blogg.dn.se/fragainsidan/2014/02/17/hur-kan-jag-fa-min-dotter-att-sluta-vara-radd/

 

Citerar kommentaren här:

 

"Ang atikeln “Min dotter är så rädd”

Vår kropp är en kemisk fabrik som påverkar både det fysiska och psykiska välbefinnandet. Enl nya vetenskapliga rön orsakas en del psykiska problem av proteinet gluten i säd/gryn, 300 olika hälsoproblem är relaterade till gluten: http://www.recognizingceliacdisease.com/21.html

 

Ingen människa på den här planeten kan bryta ner gluten. Jordbrukssamhället är bara tio tusen år gammalt. Innan dess levde vi i miljontals år på annat än pizza, paj, pasta och bakverk. Sädeslaget vete ser idag annorlunda ut än på Jesus tid, det innehåller mkt mer gluten pga hybridutveckling/förädling.

 

Glutenrelaterade sjukdomar delas up i två grupper:
1. celiaki (besvär i mag-tarmkanalen) och
2. Non Celiac Gluten Sensitivity, NCGS, där gluten kan orsaka många olika problem på många olika plaster i kroppen men inte i mag-tarmkanalen och testresultatet för celiaki är negativt.

 

Neurologiläkaren David Perlmutter har skrivit boken Grain Brain, utgiven i 17 länder, bl a Sverige: http://www.bokus.com/bok/9780316234801/grain-brain/ Här förklarar han i en video hur gluten angriper hjärnan: http://www.drperlmutter.com/news/brainchange-david-perlmutter/

 

Vissa sjukdomar kan ta flera decennier att blomma upp. Kommersiella glutenfria produkter hjälper inte alltid därför att de är tillverkade med s.k. pseudo-mjölsorter som också innehåller gluten/lectin, dock inte av samma typ som vete. Att hålla en glutenfri diet, t ex Paleo http://www.thepaleodiet.com livet ut är nödvändigt för bibehållen hälsa.

 

Under 2013 annordnades en internationell Gluten Summit med 29 experter inom medicin och näringslära. Intervjuerna på cd kan beställas här: http://theglutensummit.com/order/ För den som föredrar att läsa i st f att lyssna finns det info om vetegluten här: http://www.thedr.com/images/GSreferences/dark_side_of_wheat_article.pdf

Alcat lab testar över hela världen: https://www.alcat.com/distributors/

Exempel på typer av test: http://www.thedr.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=14
och här: http://www.thedr.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=64&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=30

Yvonne Forsman
f.d. näringslärastuderande vid Uppsala universitet
nu pensionerad i Florida"

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Verkar vara många som tror att "lite" gluten kan ju inte skada, men det verkar ju som att om man får i sig bara så lite, så ställer det till besvär och verkar i upp till 6 månader! Övertygad om att om man bara skippar gluten så är mycket vunnet! När det står glutenfritt på produkter så kan man aldrig vara säker på att det verkligen är det, speciellt spannmålsprodukter! Vete, och spannmål generellt är ett gift! Som Per W säger, ingen primat på denna jord äter spannmål frivilligt!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...