Jump to content

Huvudvärk av D-vitamin?


fisselbubba

Recommended Posts

Hej på er alla.

Jag är en 28 år gammal man som har satt mig själv på strikt LCHF sen Oktober för att gå ned i vikt och förhoppningsvis lindra min pälsdjursallergi med astma. Än så länge har resultaten varit bra, jag har förlorat flera kilon och har på det stora hela mått bättre än innan jag började med dieten.

 

Jag lider generellt av nedstämdhet och milda depressioner på vinterhalvåret, och för snart två veckor sedan bestämde jag mig för att testa tillskott av D-vitamin och magnesium efter rekommendationer på bland annat denna sida. Problemet är att jag sedan jag började med tillskotten har jag börjat få väldig huvudvärk med medföljande yrsel på dagarna. Det började samma dag som jag tog den första kapseln och har blivit successivt värre för varje dag. Jag är inne på dag 11 nu och det börjar kännas som riktig migränhuvudvärk.

 

Värken och yrseln kommer någon timme efter intaget av D-vitamin och håller i sig 3-4 timmar efteråt. Jag provade att ta D-vitamin på eftermiddagen härom dan istället för på morgonen när jag brukar, och då kom symptomen en timme snare och varade under kvällen istället för under dagen. Jag har även provat att hoppa över tillskottet en dag, och fick genast mindre symptom som kom tillbaka direkt när jag började igen dagen därpå.

 

Jag jobbar på lager på dagarna och får i princip ingen sol överhuvud taget varken på sommaren eller vintern.

 

Jag tar 1 kapsel med 2500IE (eller 65µg) D3 av märket Purepharma till frukost (oftast 2 kokta ägg med majonäs och en skiva västerbottenost)

2 kapslar med 100mg Magnesium /st av mäket M3 från samma tillverkare, en till frukost och en innan jag går och lägger mig.

 

Varför mår jag så dåligt av D-vitamin? Så vitt jag kan hitta ska det ju vara i princip biverkningsfritt på de låga doser jag intar. Kan det handla om omställningsbesvär? Eller är tillskott D3 helt enkelt inte för mig, hur märkligt det nu må låta?

Link to comment
Share on other sites

Hej, Zepp.

 

Trodde samma sak i början då jag använde ett billigare märke, bytte därför till Purepharma eftersom jag misstänkte att det första tillskottet var en undermålig produkt.

 

Första 6 dagarna använde jag kostillskott från märket SKIP som innehåller Kolekalciferol (2000IE), cellulosa och kiseloxid. Förutom D-vitaminet har de två tillskotten inga gemensamma ingredienser.

 

Jag vet inte vad jag ska tro. Min intuition säger att det kanske handlar om någon form av omställningsbesvär, och hoppas därför att det ska gå över med tiden, men jag vill ju inte fortsätta med tillskottet ifall det kan vara skadligt på något vis. Det låter ju orimligt i de små doser jag tar, speciellt eftersom nästan hela internet är uniformt positivt till D3-tillskott.

Förutom allergi mot katt har jag inga andra sjukdomar, äter inga mediciner alls och är mycket noga med kosten. Äter mest fisk, kött, mycket broccoli, spenat, lite nötter och ägg.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Är det uppenbart att man blir sjuk av något bör man ju sluta med det

Frågan är väl om det skulle bli bättre med andra märken

Man kan ju inte prova sig igenom hela sortimentet på egen hand :-)

 

Torskleverolja skulle kunna vara ett alternativ

Den innehåller dessutom flera andra nyttigheter som tom förstärker effekten av d-vit

Kanske ska du istället satsa på att käka mer fisk och att sola mer (kanske tom på solarie eller fixa ett eget med D-vit rör) ?

 

Själv tar jag och min familj rejäla doser av D-vit (200000 ie per månad) under vinterhalvåret med bara positiva erfarenheter..

Link to comment
Share on other sites

Hej och tack för svar!

Ska testa att ta preparatet varannan dag och se om det hjälper. Funkar inte det får jag prova med lägre doser + ännu mer fet fisk. Finns ju som sagt ingen poäng med att stoppa i sig något som man mår dåligt av.

 

Undrade mest om någon här varit med om negativa effekter i början efter intag av D-vitamintillskott, och ifall de kan gå över. Eller ifall det eventuellt kan trigga immunförsvarets bekämpande av någon underliggande infektion eller nåt sånt. Men alla funkar väl lite olika antar jag.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Hm...intressant.

Har i perioder ätit D-vitamin (liten dos) under vinterhalvåret och inte känt några speciella biverkningar. Men efter att ha läst (bla här i forumet) så har jag ätit en väldigt liten dos...SÅ...jag ökade upp för drygt en vecka sedan. Men är ändå en liten dos.

 

Jag är ingen som letar biverkningar men har reagerat på att jag haft huvudvärk under några dagar...till och från...ett molande som jag inte haft på flera månader. Dessutom en knipande mage...gasig som bara den. :wacko:

Läste ett inlägg (ej detta forum) från en mamma ang D vitamindroppar som man ger till bäbisar från ca 1 v ålder...Hennes barn hade reagerat med magknip och blivit onöjd och skrikig. När hon slutat med dropparna...nöjdare barn. Provade igen...onöjt barn. Bytte sort och barnet blev bättre...så här kanske det inte var frågan om D-vitaminet i sig...utan sorten.  

 

Jag tar även magnesium...till kvällen...men kanske ska byta plats...D-vitamin på kvällen och Mg på morgonen.

 

Hur går det för dej @fisselbubba ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...