Jump to content

Hypotheoros


Salijo
 Share

Recommended Posts

Är det nån annan med underfunktion på sköldkörteln här. Har lagt om livsstilen helt ganska nyligen och är noga med att det blir rätt så jag mår optimalt.

 

Har börjat med LCHF för cirka 3 veckor sedan och läst på en del. Jag gör säkert en del nybörjarfel så jag vore tacksam för kompisar här med eller utan hälsoissues.

 

Jag tränar på gym 2 ggr i veckan samt att jag dansar bugg 2 ggr i veckan.

 

Jag får inte ihop det med att komma upp i fett då det är det vanliga har jag hört. Läskigt.

Jag vill inte få i mig fel kolhydrater. Jag äter inte bröd, ris, pasta, potatis, Rotfrukter,

Tror att jag kanske äter fel sorts nötter. Har förstått nu att para och macadamianöt är bäst. Sen till det här med bär. Har haft det i naturell yoghurt på morgonen men det kanske är för mycket socker i bären.

Hur är det med Nutrilett. Brukar ta den med 30% mindre socker.

Proteindrinkar köper jag bara på gymmet nu. Kul...Nu har jag kunnat köpa mitt val sport som tillskott. Fick tips av min danslärare att det är bra med magnesium och zink när man tränar hårt. Mina myrkrypningar i underbenen är borta nu.

 

Ang. min hypotheoros så har måste jag äta Levaxin för ämnesomsättningen. Har hört att man ibland kan få minska på dosen när man kör med denna Kost.

 

Välkomna med massa råd.

Link to comment
Share on other sites

Välkommen! Jag har ätit Levaxin i över 30 år... Jag tycker min vanliga dos funkar. Det som är så skönt är att jag av nån anledningen inte längre blir döende vid lunch om jag glömt pillret på morgonen.

Jag tycker du ska kasta Nutriletten och äta riktig mat i stället. Kan inte tänka mej att det skräpet tillför din kropp nåt vettigt.

Det ÄR svårt att gå från fettskrämd till att äta fett. Många nybörjare tycker det är lättast att få insej fett via mejerier och ost. Använder du salladsdressing kan du ju se till att ha god olivolja där. Kavlis ekologiska majonnäs är så god så den går äta med sked. Och så kryddsmör.

Ägg är en jättebra fettkälla också

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ägg äter jag och undrar om jag kan äta för många ägg? typ 5 om dagen men det blir bara kokta haha. Nutriletten skippar jag då. Bra där. Gör egen dressing på majonäs och vispgrädde och kryddor.

Ok då får jag försöka fetta till det lite. Äter brie makrill kyckling inget proceserat kött lax. nötter grädde med bär.

Jag vill kunna orka träna t ex  men igår så blev jag såå trött vid 12 tiden så jag trodde jag skulle somna stående. Var bara på väg till jobbet så orken måste jag ordning på. Nåt gör jag fel.  Tack för ditt svar. Det var kul..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hej tack. Fick tips om att Seltin är bra. Måste kolla om det är jod i den bara för körtelns skull. Har en sodastreamer som är välanvänd. Igår kväll fick jag en bakslag och åt på tok för mycket nötter. Visserligen var de naturella. Men inte bara para och maccadaimien. Hm jaja. Hade ju varit och tränat på morgonen. Hoppas det inte gör så mycket skada.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hejsan. Vad fint. Då vet jag. Men hur blir det med proteinbegränsningen? Jag får nog börja fundera på andra beredningssätt för det är lite tråkigt att äta kokta ägg hela tiden. Jag är fortfarande rädd för fettet ju.

 

Har hittat ett bröd på Ica som heter proteinbröd. Minus kolhydrater plus protein. Smör och ost på en halv skiva? Vispad grädde med frusna jordgubbar är gott. Tyvärr blir jag jättetriggad av nötter. Jag vet att Paranötter och Maccadamian är bäst men jag kan inte sluta när jag väl börjat så dem får jag hoppa över. Det var ju inte bra ändå. Inte för mycket mjölkprodukter heller.

Link to comment
Share on other sites

Gör en fluffig äggröra med grädde i och stekt bacon till. En god spenatpaj med vitlök och muscot innehåller både ägg och ost. Antingen gör du pajskal av kokosmjöl, smör och ägg eller så hoppar du helt enkelt över skalet.

 

Sen kan man ju ha härligt kryddade kryddsmör till precis allting och variationer finns ju i det oändliga.

 

Jag skulle vara ganska skeptisk till nåt bröd som köps på ICA oavsett vad det heter. Varför behöver du bröd? gör en PUMA i stället (Pålagg Utan MAcka) och bred smör direkt på ostskivan.

 

Jag är likadan. Köper jag para eller macadamia måste det var pyttemå mängder, för jag kan ledigt sätta i mej tills det sprutar ur öronen

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Oj Tack Veteran för ditt svar!

Har varit upptagen (stressad) inte bra. Börjar seriöst fundera över min generella livsföring....Tankarna flyger runt arbete, stress, fritid, kost och dryck. Det kanske är en naturlig följd att man börjar rannsaka sig själv. Jag tycker inte alls att det är ett jobbigt fenomen utan ytterst intressant. Mycket positivt har hänt bara på 4 månader. Slutat röka och snusa, börjat träna på gym samt dansar bugg 2 gånger i veckan och det bästa... börja med den här kostomläggningen. Har fortfarande mycket att lära. Tack för dina råd. Nu kretsar i alla fall mina tankar runt positiva förändringar. Det är slut med snack och ingen verkstad. Går inte ner mycket nu och vet vad jag behöver ändra på. Nötterna är ett problem för oss båda haha. Använder bara våra favoriter med ursäkten att det är lite kolisar i så kan jag inte heller sluta. Ajabaja.

Kaffe är ett problem. Kaffegrädde i kaffet och det är typ 5-6 koppar om dagen samt eller en latte....Ja du ser. Nu kan man inte lita på teer heller. Gömt socker i gröna teer! Hoppas jag kan lita Lifes teer då. Ska köpa en bok jag såg om socker. Tack igen och ha en fin söndag.

Link to comment
Share on other sites

Är viktnedgång ett av dina mål så är stress inget bra. En strssad kropp håller hårt i vartenda gram. Jättebra i alla fall att du har motion som är kul! Dansa är ju bara så himla kul och att röra ordentligt på sej och ha roligt samtidigt minskar ju stressen lite.

 

Bara en liten sak... Veteran är min"titel" och betyder att jag hängt på forumet ett tag och tyckt till om det mesta ;-) mitt nickname är Stoscha (syns i det grå fältet)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...