Jump to content

Dålig hy av LCHF?


AnnKi

Recommended Posts

Inte nog med att min mage gör uppror, mitt ansikte gör det också! Är det vanligt att få problem med finnar och kvesor när man börjar med LCHF? Kan det också vara något som blir bättre när kroppen vant sig vid ny kosthållning? Har en helknögglig panna just nu och det är inget skoj...jag äter ju mer hälsosam mat nu, mer grönsaker och mer fett än tidigare, tycker ju att kroppen borde uppskatta det... ;)

Link to comment
Share on other sites

Det var problem i början för mig också men det tog nog någon dryg månad innan det började försvinna. Jag inbillar mig att när kroppen får bättre lämpad mat rensar den ut slagg av olika slag och huden är ett stort organ vars uppgift (bl a) är just det.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Tack alla snälla för era svar! :)

Känns alltid bra att veta att man inte är ensam om sina bekymmer...det låter ju helt förnuftigt att kroppen vill göra sig av med all skit man proppat i sig under så lång tid...på 1,5 år har jag gått från 67 kg till 80 kg...så myyycket skit har ju hunnit samlas i kroppen! Satte igång på allvar för ca två veckor sedan och först idag vågade jag väga mig, och vågen visade 78.2! Inte mycket på två veckor kan tyckas men jag är helnöjd! Så nu blir det lite lättare att stå ut med en prickig panna för ett tag.... :P

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Du kan skynda på det hela, genom att basta ur slagg och annat. Tvätta först bort fethinnan i ansiktet, och sitt sedan i bastun så tränger det dåliga ut.

 

Känn efter med fingrarna om en ny fetthinna kommer fram vid bastandet. Om så, så upprepa proceduren. Detta ger grymt bra resultat.

 

Ekologisk kokosolja är bra att återfukta med efter avslutat bastubesök...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...