Jump to content

Fest mat ?


Jeremias A
 Share

Recommended Posts

Hej!

Börjar vara dags för konfirmations fest, och vi har tänkt ha allt mat LCHF (våra gäster äter också LCHF). Så jag undrar om ni har nåt tips på nåt VÄLDIGT GOTT,: Huvudrätt(kanske nåt gott kött och nån sås) och efterrätt? Kanske ni också har nån jätte god sallads tips också ?! :)

Link to comment
Share on other sites

Blir ni många så kanske tjälknöl är något? Det är vansinnigt gott och går att förbrreda. Till det kan man ha i st f potatisgratäng en kålrabbigratäng gjord på samma vis (förkoka kålrabbin lite) eller titta på mitt fantastiska recept på sqashgratäng i receptdelen.

Snabb och enkel efterrätt till många är att göra marängbottnar med rysk youghurt och vaniljpulver emellan och toppa med jordgubbar om man vill vara lite liberal, eller hallon och blåbär.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tack! Troligtvis blir det nåt med nötkött(vi jobbar med mjölkor) !! Men den där efterrätten låter gått, den skulle jag gärna vilja ha närmare recept o sånt på ;)

Det enda jag kan bidra med är originalreceptet. När jag gör den idag tar jag sötningsmedel efter smak i stället för socker. LCHF:are behöver ju betydligt mindre sött än andra.

Dag 1. Vispa 6 äggvitor, 4 dl socker, 1 msk citronsaft till styvt skum. Häll på bakplåtspapper. Värm ugnen till 250gr och sänk den sen till 100gr när plåten sätts in. Grädda 1tim 20min.

Dag 2. Vispa upp 3 dl rysk youghurt (eller turkisk - mindre fett och billigare) med 0,5 dl florsocker och vaniljessens. (vaniljpulver för oss. Står ingen mängd angiven). Vispa 2,5 dl grädde och blanda i (kan uteslutas om man har rysk yughurt. Jag har gjort den på bara youhurt också). Bred ut på marängen precis före servering och toppa med jordgubbar och mörk riven choklad.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ett säkert kort:

 

Skiva spetskål väääldigt tunnt (som pizzasallad)

Hacka grönkål

Skiva rädisor o lägg i

Hacka en chilli

Blanda allt.

 

 

Dressing:

Olivolja

fransk senap

pressad vitlöksklyfta

salt o peppar

En skvätt äppelcidervinäger

Blanda allt i ett glas..

 

häll på salladen och blanda.

Låt stå en liten stund så det drar i sig.

Strö över liiite solrosfrön.

 

O-normalt gott och passar til vilken kött//fisk/fågel som helst istället för ris eller potäter..

Mätt blir man också.

 

=)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det enda jag kan bidra med är originalreceptet. När jag gör den idag tar jag sötningsmedel efter smak i stället för socker. LCHF:are behöver ju betydligt mindre sött än andra.

Dag 1. Vispa 6 äggvitor, 4 dl socker, 1 msk citronsaft till styvt skum. Häll på bakplåtspapper. Värm ugnen till 250gr och sänk den sen till 100gr när plåten sätts in. Grädda 1tim 20min.

Dag 2. Vispa upp 3 dl rysk youghurt (eller turkisk - mindre fett och billigare) med 0,5 dl florsocker och vaniljessens. (vaniljpulver för oss. Står ingen mängd angiven). Vispa 2,5 dl grädde och blanda i (kan uteslutas om man har rysk yughurt. Jag har gjort den på bara youhurt också). Bred ut på marängen precis före servering och toppa med jordgubbar och mörk riven choklad.

Kom att tänka på att om man gör marängerna som makroner (med mandelmjöl i) blir de mindre fuktkänsliga. Har dock ingen egen erfarenhet av makroner annat än i 5kr format
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...