StinasKompis Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Jag äter lliberal lchf sedan i somras och trivs fint med det. Min motion förutom promenader är yoga och löpning (eller det kanske kallas jogging på min hastighetsnivå, hehe, min bästa tid på 10 km är 67 minuter). Brukar äta som vanligt de dagar jag springer, ingen särskild påfyllning vare sig innan eller efter. Nu har jag tänkt springa ett långlopp (21 km) och skulle behöva lite råd. Hur gör man? Hur gör ni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glen Åkesson Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 LCHF som vanligt. Ät lite ris/potatis kvällen innan. På morgonen innan loppet kan du dra i dig lite mer kh i form av stärkelserik mat. Du kommer att hålla på i 2 timmar och 10 - 30 minuter, det är relativt lång tid. 1) Eventuellt skulle du kunna prova att ta en gel efter 1:30 och en till efter 2:00, men geler brukar vara tuffa för magen. Prova i så fall VITARGOgelerna eller GENERATION UCANpulver (och gör det innan loppet för att se att du kan hantera gelen utan magproblem). 2) Alternativt gör du en potatissoppa (koka potatisar, ca 2 st normalstora i saltat vatten, kasta inte vattnet eftersom du vill åt stärkelsen. Mixa kokvattnet med potatisarna och häll upp på flaska du har med dig på loppet). Det här har jag kört på 3 timmars skidpass och mått hur bra som helst. Du kommer inte att förstöra LCHFandet oavsett om du väljer 1) eller 2). När man springer tävling så tar kroppen emot alla kh på ett troligtvis bättre sätt än när man inte tränar. Lycka till och hoppas du får det kul! PS. Det går att köra helt på ketogen diet också, men lite extra kh verkar vara det som fungerar bäst för de man läser om. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Jag äter lliberal lchf sedan i somras och trivs fint med det. Min motion förutom promenader är yoga och löpning (eller det kanske kallas jogging på min hastighetsnivå, hehe, min bästa tid på 10 km är 67 minuter). Brukar äta som vanligt de dagar jag springer, ingen särskild påfyllning vare sig innan eller efter. Nu har jag tänkt springa ett långlopp (21 km) och skulle behöva lite råd. Hur gör man? Hur gör ni? Jag har också försökt få någon rätsida på frågan runt frågan om att fylla på kolhydrater eller inte...och kommit fram till att det går inte. Men rent allmänt så är det lite upp till dig själv....vill du fylla på eller inte? Om du inte vill fylla på så ska du antagligen hålla sig en bra bit ifrån sin maxpuls i ansträngning (typ under 70%)...om du räknar med att ligga högre i puls kan det vara en bra ide att fylla på med lite kolhydrater...jag tycker gott att man kan nöja sig med att göra det under loppet om man inte får problem med magen. Lycka till med loppet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Y62 Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Jag äter som vanligt och bara kanske tre kokta ägg till frukost innan loppet. Vill inte springa med för mycket i magen. Bara vatten under loppet och något salt efter. Sist blev det jordnötter. Funkade bra på mig. Ligger på tider runt 1.45. Bäst är som vanligt att prova sig fram. Lycka till! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glen Åkesson Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Läs bloggposten från Nya Zeeland. Den speglar Peter Attias syn på vad som kan fungera en aning, men Colting ganska mycket. http://profgrant.com/2014/03/04/how-to-win-the-ironman-on-lchf/ Som ett förtydligande. Körde Vasaloppet på upplägget jag beskriver ovan. Åt motsvarande 1 potatis kvällen innan och motsvarande 1 potatis till frukost innan loppet. Under loppet: Generation UCAN och olivolja samt ägg och kaffe. Fungerade bra. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bullen344 Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Gör som proffsen! http://www.active.com/running/articles/eating-practices-of-the-best-endurance-athletes-in-the-world?page=1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.