Jump to content

Varför socker i vätskeersättning vid magsjuka?


celia
 Share

Recommended Posts

Vårdguidens recept för vuxna vid magsjuka ser ut såhär: 1 l kokt avsvalnat vatten

                                                                                            6 tsk strösocker

                                                                                            0,5 tsk salt

Varför socker? Behövs det verkligen?

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag kan tänka mig att sockret anses ska fylla två syften: att få saltvattnet något sånär drickbart, och att ge kroppen energi (då magsjuka ju tenderar att tömma magen och om man normalt äter kolhydrater är det svårare att ta av fettdepåerna istället).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...