Jump to content

smidigaste sättet att förvara buljong?


Angua
 Share

Recommended Posts

Har en omgång buljong på g, hittade finfina köttben så det blir buljong och köttsoppa är det tänkt.

Men jag funderar på bästa sättet att förvara buljongen. Glasburkar har jag gott om, men hur länge kan det hålla om man har det bara på burk (med vakuum ) eller hur man fryser det på bästa sätt. 

Link to comment
Share on other sites

Har en omgång buljong på g, hittade finfina köttben så det blir buljong och köttsoppa är det tänkt.

Men jag funderar på bästa sättet att förvara buljongen. Glasburkar har jag gott om, men hur länge kan det hålla om man har det bara på burk (med vakuum ) eller hur man fryser det på bästa sätt. 

När vi gör egen buljong (vilket vi gör för sällan) så fryser vi in den i istärningsformar. Smidigt värre.  :)

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

jaa, det har jag inte tänkt på :) Har ett gäng istäringsformar ståendes tomma dessutom. 

Kokade buljong i höstas, sen har det inte blivit av.. Lite dumt, för det är ju rätt enkelt att slänga in en kastrull i ugnen över natten. Så känns det så lyxigt att ha egen buljong när vi lagar mat :)

Link to comment
Share on other sites

När vi gör egen buljong (vilket vi gör för sällan) så fryser vi in den i istärningsformar. Smidigt värre.  :)

Efter de fryst in kan man "ploppa" ut dem och förvara i fryspåse. Har även fryst in i sk istärningspåser, himla smidigt när man sen ska använda. :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Istärningslådor brukar jag också använda till buljong, liksom till vinskvättar, såsskvättar och annat som jag inte vill slänga bort men som kan komma till pass.

 

Annars så reducerar jag buljongen riktigt hårt och häller den i en ganska liten glasburk som jag ställer i frysfacket. Sen tar jag fram den när jag behöver den, den tinar fort, och så karvar jag ut vad jag behöver.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Håller med Totto. Reducera hårt så tar de mindre plats i frysen, går alltid späda med vatten....

 

På tal om buljong. När ni ska äta kyckling. Köp alltid hel, stycka ur filéerna och koka buljong på skrovet. Blir super och tar inte lika lång tid som på märgben (ca 4 h). Och koket är en utmärkt "slaskhink" för gamla rotfrukter och annat gott som ligger i kylen och börjar bli dåliga.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...