Jump to content

Expressen skriver om "sockerfällor"


Aleks
 Share

Recommended Posts

Jag har precis läst en artikel i Expressen om sockerfällor.

Under bilderna står det hur mycket socker varje livsmedel innehåller. Flingor, ägg, havregryn, bacon osv. Enligt expressen så innehåller ägg och naturell yoghurt socker men inte havregryn!!!!

Ursäkta språket, men hur i h-lvete får de in socker i ett ägg??? Och om nu ägg innehåller socker, hur kan de skriva att havregryn INTE gör det? :o

 

Kan någon snälla ge dem lite utbildning om kolhydrater ??

 

http://www.expressen.se/halsa/kost/sockerfallorna-som-doljs-i-din-frukost/

Link to comment
Share on other sites

Havregryn innehåller ju mins 4 matskedar socker per 100g, och ägg innehåller NOLL. Det finns inget socker i ägg. 

Det finns visst socker i ett ägg.

http://www.fatsecret.se/kalorier-n%C3%A4ring/allm%C3%A4n/kokt-%C3%84gg

 

lika mycket som i en portion (40gram, 1dl) havre

http://www.fatsecret.se/kalorier-n%C3%A4ring/axa/havregryn/1-portion

 

Mvh,

Link to comment
Share on other sites

Det finns visst socker i ett ägg.

http://www.fatsecret.se/kalorier-n%C3%A4ring/allm%C3%A4n/kokt-%C3%84gg

 

lika mycket som i en portion (40gram, 1dl) havre

http://www.fatsecret.se/kalorier-n%C3%A4ring/axa/havregryn/1-portion

 

Mvh,

Där ser man! Inte en förspilld dag idag heller där man får lära sej nåt nytt :)

Men det är de enda kolhydraterna som finns i ägget, vilket man inte kan säga om havregrynsgröten... där det finns ännu mer kolisar som kan förvandlas till socker i kroppen

Link to comment
Share on other sites

Där ser man! Inte en förspilld dag idag heller där man får lära sej nåt nytt :)

Men det är de enda kolhydraterna som finns i ägget, vilket man inte kan säga om havregrynsgröten... där det finns ännu mer kolisar som kan förvandlas till socker i kroppen

Jo så är det ju :)

Jag tror inte att det har någon större betydelse om de 0,5 gram kollisarna i ägget är socker eller ej heller! :D

Link to comment
Share on other sites

Undrar hur de får in det tillsatta sockret i ett ägg?  ;)

För artikeln verkar inte riktigt veta om de ena stunden pratar om tillsatt socker (usch och fy) eller naturligt förekommande kolhydrater (vilket ju faktiskt är en annan femma, coka cola och en banan är liksom inte samma sak i kroppen, även om de innehåller kolhydrater och båda har inverkan på blodsockret)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Undrar hur de får in det tillsatta sockret i ett ägg?  ;)

För artikeln verkar inte riktigt veta om de ena stunden pratar om tillsatt socker (usch och fy) eller naturligt förekommande kolhydrater (vilket ju faktiskt är en annan femma, coka cola och en banan är liksom inte samma sak i kroppen, även om de innehåller kolhydrater och båda har inverkan på blodsockret)

Det är ju säkerligen inte tillsatt socker.

 

Det finns socker i frukt, men inte är det någon som sockrar frukten förutom naturen själv. Samma gället ägget. Det är hönan som "sockrar" ägget :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...