Jump to content

den perfekta koppen kaffe?


Melliz
 Share

Recommended Posts

frågan lyder som såhär... Vad använder ni helst i erat kaffe? hur ser eran underbart goda kaffe ut? kokoskaffe? med grädde i? Äggmjölk? Finns så många olika varianter så tänkte att man kan komma med tips här! Jag brukar själv dricka en kokoskaffe på morgonen som består av ett ägg, 1 msk kokosolja och vaniljpulver alt, kardemumma som man mixar med kaffe. Dock testade jag idag för första gången äggmjölk i kaffet istället då jag inte hade någon mixer! Blev faktiskt gott de också. Ett bra alternativ till grädde och mjölk om man vill hålla sig till mejerifritt. Så kom med tips! :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Körde förut med vispgrädde i. Ingen specific dos utan gick mer på känsla. Nu så testar man mejerifritt för att se hur det går, så då blir det att byta ut vispgrädden till smör och kokosfett. Antingen kör man både och eller bara en utav dem.

 

Kör på kaffekapslar, med speciella smaker så man får en ny upplevelse hela tiden. Tycker att kaffe smakar kaffe annars.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag är så fast i att jag måste ha en skvätt mjölk i kaffet...får offra några KH där. Försökt med grädde...men...nä. Försökt "rent"...nä...Försökt MBC x flera...men det går inte...Har lyckats att smälta ner lite kokosolja (deodoriserat) någon gång, + lite mjölk...Inte gott...men halkar ner :)

Någon gång i bland en Tassimo Latte med less sugar. Mitt lyxkaffe... -_-

Äggmjölk är oprövat...ska göra det.

Link to comment
Share on other sites

Körde förut med vispgrädde i. Ingen specific dos utan gick mer på känsla. Nu så testar man mejerifritt för att se hur det går, så då blir det att byta ut vispgrädden till smör och kokosfett. Antingen kör man både och eller bara en utav dem.

 

Kör på kaffekapslar, med speciella smaker så man får en ny upplevelse hela tiden. Tycker att kaffe smakar kaffe annars.

Försöker också köra mejerifritt så långt de går! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Testade ditt förslag om att ha ett ägg och kokosolja i (hade ingen kardemumma hemma) och allt jag kan säga är att..........du är ett geni!  :)

 

Det var riktigt gott och ett smart sätt att få i sig ett till ägg om dagen.

 

 

Försöker också köra mejerifritt så långt de går! :)

 

Hur går det än så länge? Märkt några skillnader? Hur länge har du hållt på?

Link to comment
Share on other sites

Dagens enda (o kanske bästa) och första är en mix av brasiliansk och salvadoreansk kaffe hemmalt från bönor i caffetria, med en stor dos kokosolja och smör sen mixas det skummigt med en magic bullet, avnjutes till lämplig vetenskaplig läsning.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vanligt simpelt bryggkaffe, företrädesvis Arvid Nordqvist mellanmörk, med kardemumma nedblandat i kaffepulvret. Ibland kokosolja utan smak som mellanmål. Även fast jag är naturvetare så föredrar jag till detta en god deckare!

Link to comment
Share on other sites

Espresso, en god cappuccino, en god kopp mörkrostat bryggkaffe utan mjölk eller kardemummakaffe med grädde, allt är lika gott.

Igår gjorde jag min första MBC-kaffe, mellanmörkrostat bryggkaffe med två rejäla tsk smör och en tsk kokosolja som jag körde i mixern. mmmmm. Tidigare har jag bara lagt smör eller kokosolja utan att mixa men det blev ju kanongott!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...