MKJ Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Hur tungan ser ut kan spegla vår hälsa och jag har sett uppräkningar på olika utséende. Jag tänkte att vi kunde ha den här tråden för diskussion om olika tungsymptom men jag börjar med att ställa en fråga om ett fenomen som gäckat mig ett tag. För min egen del får jag vit beläggning på tungan och den blir lite filtaktig. Tungan skall vara slät och fin så något indikerar det men jag vet inte vad. Jag läste i ett annat forum att en del hade vit tunga i början men när dom ätit LCHF ett tag så försvann det. Det skulle vara värdefullt för mig att få höra om era erfarenheter när det gäller vit beläggning och filtaktig tunga. Det är värst i mitten och ute på kanterna ser den helt normal ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolle Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Bra förslag, föreslår att alla räcker ut sin tunga, och lägger ut en bild här. Var det inte så att doktorn sa" Räck ut din tunga och säg ÄÄÄÄÄÄÄäää" Vi lågkolhydratare brukar få Candida som visar sig så som du skriver. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 21, 2014 Author Share Posted March 21, 2014 Bra förslag, föreslår att alla räcker ut sin tunga, och lägger ut en bild här. Var det inte så att doktorn sa" Räck ut din tunga och säg ÄÄÄÄÄÄÄäää" Vi lågkolhydratare brukar få Candida som visar sig så som du skriver. Jag har funderat på Candida men när jag läst om det så känner jag inte riktigt igen mig. Det svider inte eller något sådant. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoppetossa Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Hej Jag har också problem med tjock äcklig vitaktig beläggning på tungan. Borstar den på kvällen, men det kommer hela tiden åter, Har även dålig andedräkt periodvis, dock bättre om jag inte äter så mycket mejeri. Min munhygien är mycket god med tandtråd dagligen och eltandborste 2 ggr / dagligen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Bra förslag, föreslår att alla räcker ut sin tunga, och lägger ut en bild här. Var det inte så att doktorn sa" Räck ut din tunga och säg ÄÄÄÄÄÄÄäää" Vi lågkolhydratare brukar få Candida som visar sig så som du skriver. Vadå? Lågkolhydratare brukar få Candida? Är det inte precis tvärt om? De som har problem med Candida blir av med det om de svälter svampen som lever på kolhydrater. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post dufva Posted March 21, 2014 Popular Post Share Posted March 21, 2014 Det finns en hel del saker man kan studera på kroppen för att ta reda på hur man mår egentligen Tungan är som MKJ säger en klassiker Ögonen är en annan sak som jag själv förundras över just nu :-) Har man vissa streck på örongloberna lär det varna om förestående hjärtproblem I gammal kinesisk läkekonst koncentrerar man sig på att studera kiss och bajs mer ingående Jag tror det ligger en hel del klokskap i detta som idag inte beaktas särskilt av modern sjukvård Själv har jag som sagt en ögonhistoria som just nu fascinerar mig :-) Så länge jag minns (långt innan Lchf) har jag haft en inflammation i ögonen dessutom med 1 gul förändring vid irritationen Läkare jag frågat har viftat bort det som åldersförändringar och det har jag nöjt mig med Nu till det smått fantastiska :-) För några veckor sedan började jag ta K2-vitamin som tillskott och bara efter några dagar försvann irritationen som jag säkert haft i årtionden :-O Varje gång jag går förbi en spegel idag hajar jag till Skillnaden är otrolig Sen kan man ju även fundera över vad den här åtgärden gjort med övriga kroppen Det är ju bara ögonen som skvallrar om att nåt positivt faktiskt har skett :-) 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 21, 2014 Author Share Posted March 21, 2014 Vadå? Lågkolhydratare brukar få Candida? Är det inte precis tvärt om? De som har problem med Candida blir av med det om de svälter svampen som lever på kolhydrater. Det jag såg i ett annat forum för ett tag sedan var att många fick vit tunga när dom började med LCHF men att det sedan försvann efter ett tag. Har du aldrig haft någon vit beläggning utan bara en slät fin tunga? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 21, 2014 Author Share Posted March 21, 2014 Hej Jag har också problem med tjock äcklig vitaktig beläggning på tungan. Borstar den på kvällen, men det kommer hela tiden åter, Har även dålig andedräkt periodvis, dock bättre om jag inte äter så mycket mejeri. Min munhygien är mycket god med tandtråd dagligen och eltandborste 2 ggr / dagligen. Blev det någon skillnad när du började med LCHF? Hur länge har du ätit LCHF? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolle Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Bra förslag, föreslår att alla räcker ut sin tunga, och lägger ut en bild här. Var det inte så att doktorn sa" Räck ut din tunga och säg ÄÄÄÄÄÄÄäää" Vi lågkolhydratare brukar få Candida som visar sig så som du skriver. Kanske skulle ja tillägga att i början av de 7 år jag åt LCHF var det mitt problem nu har ja botat den åkomman. Candidan gör inte ont, vad jag vet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 21, 2014 Author Share Posted March 21, 2014 Kanske skulle ja tillägga att i början av de 7 år jag åt LCHF var det mitt problem nu har ja botat den åkomman. Candidan gör inte ont, vad jag vet. Såg din tunga ut som jag beskrev i första inlägget? Hade du ingen sådan beläggning innan du började med LCHF? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Det jag såg i ett annat forum för ett tag sedan var att många fick vit tunga när dom började med LCHF men att det sedan försvann efter ett tag. Har du aldrig haft någon vit beläggning utan bara en slät fin tunga? Det jag ifrågasatte var att man skulle få candida = svamp som livnär sig på kolhydrater när man blir lågkolhydratare. Att skippa kolhydrater i mesta möjliga mån anses ju kunna bota candida. Jag ifrågasatte inte att man inte kan få vit beläggning på tungan. Vit beläggning på tungan behöver ju inte vara candida. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoppetossa Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Ja, det blev mycket sämre med tungan när jag började med LCHF, även när det gäller min andedräkt, Har aldrig tidigare haft problem med dålig andredräkt. OBS, det är inte ketos =acetondoft utan mer ladugård, svavel. Nu är det nästan 18 månader med LCHF, Har även noterat att tungan blir blå av rödvin i mycket större utsträckning än tidigare. Det gäller även bättre viner i 100 kronorsklassen. Någon annan som noterat det? Kan det vara någon brist? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 21, 2014 Author Share Posted March 21, 2014 Det jag ifrågasatte var att man skulle få candida = svamp som livnär sig på kolhydrater när man blir lågkolhydratare. Att skippa kolhydrater i mesta möjliga mån anses ju kunna bota candida. Jag ifrågasatte inte att man inte kan få vit beläggning på tungan. Vit beläggning på tungan behöver ju inte vara candida. Vad tror du beläggningen beror på? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Candida går nog inte att svälta ut med LCHF Fanstyget käkar tyvärr även ketoner som plockgodis.. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Vad tror du beläggningen beror på? Jag är absolut ingen specialist men efter att ha googlat lite och frågat det allvetande internetet hittade jag lite olika anledningar; matrester, olika svampinfektioner, förkylning, tecken på nedsatt leverfunktion, snusande, rökande eller proteinrik mat. Finns säkert en massa andra anledningar till beläggning på tungan också. Om det inte är något sjukligt är det bästa sättet att slippa beläggningar att borsta tungan varje gång man borstar tänderna eller använda en tungskrapa. Om beläggningen sitter hårt kan en tandhygienist hjälpa till. Om LCHFare har problem dels med "drak"-andedräkt och dels med beläggningar på tungan skulle det ju eventuellt kunna vara att de äter för mycket protein. Eller att det protein de äter "stannar kvar i munnen" på ett annat sätt än vid blandkost. Jag rekommenderar; tandborstning, tandtråd - gärna twintrådade hållare, tungskrapa och munskölj som tar bort svaveldoft. Angående candida så har jag läst flera berättelser genom åren i olika hälsotidningar om tjejer (alltid dessa tjejer) som haft underlivsproblem som varit candida som blivit fria från besvär när de slutat med socker. Kanske bara skrock - vad vet jag! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolle Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Såg din tunga ut som jag beskrev i första inlägget? Hade du ingen sådan beläggning innan du började med LCHF? Ja du MKJ såg inte din tunga, ingen bild?,men vit var den och då kom ja på att det var samma hos mig i början av LCHF-starten. I dag är den dessutom tärd av min höga ålder, så det är ingen ide att jämföra. Tvättar den dagligen (nästan) med starkt medel! Bikarbonat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulf-S Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Förutom högt blodsocker (orsakat av sockerfrossa) blir min tunga otäck av mejeriprodukter och alkohol. Öl är något av det värsta jag kan dricka, har jag märkt. Olika typer av matsmältningsproblem kan väl visa sig på tungan/andedräkten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 21, 2014 Author Share Posted March 21, 2014 Jag är absolut ingen specialist men efter att ha googlat lite och frågat det allvetande internetet hittade jag lite olika anledningar; matrester, olika svampinfektioner, förkylning, tecken på nedsatt leverfunktion, snusande, rökande eller proteinrik mat. Finns säkert en massa andra anledningar till beläggning på tungan också. Om det inte är något sjukligt är det bästa sättet att slippa beläggningar att borsta tungan varje gång man borstar tänderna eller använda en tungskrapa. Om beläggningen sitter hårt kan en tandhygienist hjälpa till. Om LCHFare har problem dels med "drak"-andedräkt och dels med beläggningar på tungan skulle det ju eventuellt kunna vara att de äter för mycket protein. Eller att det protein de äter "stannar kvar i munnen" på ett annat sätt än vid blandkost. Jag rekommenderar; tandborstning, tandtråd - gärna twintrådade hållare, tungskrapa och munskölj som tar bort svaveldoft. Angående candida så har jag läst flera berättelser genom åren i olika hälsotidningar om tjejer (alltid dessa tjejer) som haft underlivsproblem som varit candida som blivit fria från besvär när de slutat med socker. Kanske bara skrock - vad vet jag! Jag har också sökt på nätet i flera år utan att bli klokare för det. Av dom tänkbara anledningar du räknar upp så uppfyller jag ingen utom möjligen svampinfektion och det är väl samma sak som Candida? Själva beläggningen stör mig inte och jag ingen dålig andedräkt. Det är själva orsaken jag är ute efter. Tidigare har jag bara haft det ibland men sedan ca 1,5 år tillbaka så finns den där i stort sett alltid. Jag äter blandkost men försöker äta så hälsosamt som möjligt. Även om ni som svarar inte kommer med förslag på orsak så kan jag kanske själv se ett mönster utifrån dom svar jag får om hur fenomenet uppför sig hos andra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 21, 2014 Author Share Posted March 21, 2014 Förutom högt blodsocker (orsakat av sockerfrossa) blir min tunga otäck av mejeriprodukter och alkohol. Öl är något av det värsta jag kan dricka, har jag märkt. Olika typer av matsmältningsproblem kan väl visa sig på tungan/andedräkten? Har du kollat blodsockret vid sockerfrossan så vet om det är sockret du äter eller blodsockret som är orsaken? Jag har själv kollat blodsockret när jag har vit tunga men det har varit lågt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Candida UIV mjäll skrevsvamp tungbeläggningar och tom förhårdnader på fötterna & förstås "athlets foot" är alla svampinfektioner pga att du käkar mycket spannmål och socker eller har brist på K2 De flesta sakerna blir avsevärt förbättrade med Lchf + K2-tillskott Troligen återvänder dom dock om man fuskar med kosten igen 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naturist Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Jag får vit beläggning när jag fastar, det kommer redan andra-tredje dagen. Även tänderna får en beläggning. När jag biter ihop och öppnar munnen så känns tänderna klistriga. Det försvinner vid borstning, men återkommer efter några timmar. Det svider inte, luktar inget särskilt. Det försvinner sen när jag bryter fastan. Jag har inte funderat så mycket på det, eftersom jag inte haft ont av det. Kan det vara lågt blodsocker? Eller ketos? Lågt insulin? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 21, 2014 Author Share Posted March 21, 2014 Candida UIV mjäll skrevsvamp tungbeläggningar och tom förhårdnader på fötterna & förstås "athlets foot" är alla svampinfektioner pga att du käkar mycket spannmål och socker eller har brist på K2 De flesta sakerna blir avsevärt förbättrade med Lchf + K2-tillskott Troligen återvänder dom dock om man fuskar med kosten igen Jag hade vit tunga hela förra vintern och då åt jag varken spannmål eller socker. Vårvintern 2008 var den envist vit i flera månader men så började jag äta D-vitamin och då försvann det helt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoppetossa Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Jag äter inte heller spannmål eftersom jag äter LCHF, inte heller socker förutom någon gång i månaden om jag är på kalas. Äter även D-vitamin, magnesium ibland samt omega 3. Men min tunga har inte blivit bättre på 18 månader. Jag har dock inte prövat K2. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kareng Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Vad är K2 och vad är det bra för? Var köper man det? Vilken dos rekommenderas? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 @kareng Sök här i forumet Vi har några intressanta trådar om K2 Måste springa till bussen :-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Vad är K2 och vad är det bra för? Var köper man det? Vilken dos rekommenderas? Se denna tråden http://forum.kostdoktorn.se/topic/4153-synpunkter-p%C3%A5-detta-med-vitamin-k2/ eller http://forum.kostdoktorn.se/topic/4259-svensk-k2-f%C3%B6rel%C3%A4sning/ eller http://forum.kostdoktorn.se/topic/4172-att-f%C3%A5-i-sig-k2-via-maten/ Mats Humbles halvtimmesföreläsning gör det hela väldigt klart. Hade beställt K2 inom en timme efter att ha sett den... tar 200 mikrogram per dag. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 22, 2014 Author Share Posted March 22, 2014 Tack ni som har svarat! Det knepiga är ju att en del får vit tunga när dom börjar med LCHF medan andra inte får det. Om alla i forumet som har eller har haft vit tunga har svarat så är det ju en ytterst liten andel som får det. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 22, 2014 Author Share Posted March 22, 2014 Ja du MKJ såg inte din tunga, ingen bild?,men vit var den och då kom ja på att det var samma hos mig i början av LCHF-starten. I dag är den dessutom tärd av min höga ålder, så det är ingen ide att jämföra. Tvättar den dagligen (nästan) med starkt medel! Bikarbonat Har det kommit tillbaka igen eftersom du tvättar den? Jag har f ö v provat bikarbonat men det gjorde ingen skillnad på min tunga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter B Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Till din statistik: Jag har inte haft beläggning eller problem med tungan...med eller utan LCHF. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 22, 2014 Author Share Posted March 22, 2014 Till din statistik: Jag har inte haft beläggning eller problem med tungan...med eller utan LCHF. Tack Peter! Det är extra intressant att få veta eftersom du haft högt blodsocker. Jag trodde ju ett tag att jag fått det på grund av högt blodsocker men det verkar inte vara problemet. Igår hade jag 4,6 i blodsocker direkt efter att ha ätit en massa och avslutat med 3 fikon och tungan var lika vit som vanligt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Tack Peter! Det är extra intressant att få veta eftersom du haft högt blodsocker. Jag trodde ju ett tag att jag fått det på grund av högt blodsocker men det verkar inte vara problemet. Igår hade jag 4,6 i blodsocker direkt efter att ha ätit en massa och avslutat med 3 fikon och tungan var lika vit som vanligt. Blodsockret ska inte mätas direkt efter utan efter 1-1.5 tim har jag fått lära mig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Till din statistik: Jag har inte haft beläggning eller problem med tungan...med eller utan LCHF. Inte jag heller Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Inte jag heller Inte jag heller Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 22, 2014 Author Share Posted March 22, 2014 Blodsockret ska inte mätas direkt efter utan efter 1-1.5 tim har jag fått lära mig. Är det när man kollar efter diabetes eller menar du att det brukar ligga som högst då? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Jag tror att det är så att det är högst då det tar den tiden att höja blodsockret. Att mäta så som jag sa fick jag som information för 13 år sedan när jag fick min diagnos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Jag tror att det är så att det är högst då det tar den tiden att höja blodsockret. Att mäta så som jag sa fick jag som information för 13 år sedan när jag fick min diagnos. När man ska kolla blodsockret beror på vad det är man vill veta. De med normal sockermetabolism får inte den långa, höga kurvan som diabetieker får utan en liten topp på 1-2 mml ca 15-30 minuter efter mat, men är snabbt nere på samma värde som vanligt. Diabetiker saknar den där snabba insulinresponsen, så vårt blodsocker kan vara högt ganska länge och vi får mycket större höjningar av blodsockret än friska. Jag har blivit rekommenderad att testa två timmar efter måltid och då ska sockret vara på max 8mml. Så högt har jag inte lust att ligga i socker någonsin, så jag testar före maten för att få ett utgångsvärde och sen varje timme till dess jag är nere på fastevärdet igen. På strikt LCHF stiger ju inte mitt blodsocker nämvärt så i den mån jag testar nu brukar det räcka med en timme. Skräckexemplet var en portion glasnudlar. Det tog fem timmar innan jag var nere på normala nivåer igen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 23, 2014 Author Share Posted March 23, 2014 När man ska kolla blodsockret beror på vad det är man vill veta. De med normal sockermetabolism får inte den långa, höga kurvan som diabetieker får utan en liten topp på 1-2 mml ca 15-30 minuter efter mat, men är snabbt nere på samma värde som vanligt. Diabetiker saknar den där snabba insulinresponsen, så vårt blodsocker kan vara högt ganska länge och vi får mycket större höjningar av blodsockret än friska. Jag har blivit rekommenderad att testa två timmar efter måltid och då ska sockret vara på max 8mml. Så högt har jag inte lust att ligga i socker någonsin, så jag testar före maten för att få ett utgångsvärde och sen varje timme till dess jag är nere på fastevärdet igen. På strikt LCHF stiger ju inte mitt blodsocker nämvärt så i den mån jag testar nu brukar det räcka med en timme. Skräckexemplet var en portion glasnudlar. Det tog fem timmar innan jag var nere på normala nivåer igen. Hej Totto! Så bra att du dök upp, jag gick just till datorn för att leta efter din tråd om sprucken tunga. Det jag tänkte fråga är om du samtidigt haft vit beläggning på tungan. Jag har fått en djup fåra med lite förgreningar i mitten på tungan som liknar fårorna på bilder visande sprucken tunga och jag har ju haft beläggning på tungan länge innan fårorna kom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Har just inte funderat på beläggning men när du säger det så kanske. Jag tycker nog att tungans yta ser ut som den gjort alltid. Däremot känns det som om den inte är lika stor längre utan ryms i munnen. Förstorad tunga är ett vanligt tecken på underfunktion i sköldkörteln men kan ta tid att få ordning på. Sprickorna är inte helt försvunna men är inte lika djupa och svider inte lika mycket så det är på bättringsvägen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolle Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Har det kommit tillbaka igen eftersom du tvättar den? Jag har f ö v provat bikarbonat men det gjorde ingen skillnad på min tunga. Det kan vara svårt att veta om det är bara bikarbonaten som verkar, kanske kan vara rödvinet, som det sägs här i tråden att tungan blir blå, får man alla sprektalfärgerna bör den bli vit, candidan skall normalt bara föekomma i tarmen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted March 23, 2014 Author Share Posted March 23, 2014 Har just inte funderat på beläggning men när du säger det så kanske. Jag tycker nog att tungans yta ser ut som den gjort alltid. Däremot känns det som om den inte är lika stor längre utan ryms i munnen. Förstorad tunga är ett vanligt tecken på underfunktion i sköldkörteln men kan ta tid att få ordning på. Sprickorna är inte helt försvunna men är inte lika djupa och svider inte lika mycket så det är på bättringsvägen. Mina fåror svider inte så det kanske inte är samma sak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Jag har tidigare haft problem med vita beläggningar på tungan (innan och efter LCHF). Men när jag fick börja blodtappa mig på grund av min hemokromatos = (kroppen lagrar mycket järn på grund av en gendefekt) och järnvärdena normaliserats så har det vita försvunnit Med det vill jag inte säga att alla med vita beläggningar på tungan har Hemokromatos, utan att "tunghälsan" kan nog säga en del om hur vi mår i resten av kroppen, en vit beläggning behöver inte vara candida, utan det kan var något annat som är i obalans i kroppen. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helen123 Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 On 2014-03-21 at 10:19, kareng sade: Vadå? Lågkolhydratare brukar få Candida? Är det inte precis tvärt om? De som har problem med Candida blir av med det om de svälter svampen som lever på kolhydrater. håller med! det är inte är lågkolhydratare som får det, den försvinner när man äter lågkolhydratkost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helen123 Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 3 minuter sedan, Helen123 sade: On 2014-03-21 at 10:19, kareng sade: Vadå? Lågkolhydratare brukar få Candida? Är det inte precis tvärt om? De som har problem med Candida blir av med det om de svälter svampen som lever på kolhydrater. håller med! det är inte är lågkolhydratare som får det, den försvinner när man äter lågkolhydratkost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.