Jump to content

Kefir


HälsaSomLivsstil
 Share

Recommended Posts

Tänkte tipsa om att vi just nu kör en tema-vecka om kefir på bloggen och passar då också på att lotta ut 3 paket kefirgryn. Så om någon undrar vad kefir är för något och hur du kan göra dig egen kan du klicka på länken nedan.

 

Passa då också på att vara med i utlottningen :)

 

http://www.halsasomlivsstil.com/2014/03/vad-ar-kefir/

Link to comment
Share on other sites

Tänkte tipsa om att vi just nu kör en tema-vecka om kefir på bloggen och passa då också på att lotta ut 3 paket kefirgryn. Så om någon undrar vad kefir är för något och hur du kan göra dig egen kan du klicka på länken nedan.

 

Passa då också på att vara med i utlottningen :)

 

http://www.halsasomlivsstil.com/2014/03/vad-ar-kefir/

 

Mycket trevligt. Jag åt en del kefir på 90-talet, Arlas. Provade den igen nu för bara några månader sedan, en stor besvikelse, den smakade i princip ingenting. Jag minns en betydligt mer jästliknande och intensiv smak. Om jag får tid över skall jag definitivt överväga att göra egen kefir.

 

M.v.h.

 

OO

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mycket trevligt. Jag åt en del kefir på 90-talet, Arlas. Provade den igen nu för bara några månader sedan, en stor besvikelse, den smakade i princip ingenting. Jag minns en betydligt mer jästliknande och intensiv smak. Om jag får tid över skall jag definitivt överväga att göra egen kefir.

 

M.v.h.

 

OO

Hemmagjord har verkligen en bättre smak än den du köper i affären och det tar inte alls lång tid att göra egen. När grynen väl är aktiverade så är det bara att låta mjölken stå i 12-24 timmar sen sila så har du härlig kefir :) 

Link to comment
Share on other sites

Lite utanför trådens ämne, såg på din blogg att du skrev om BPA i konservburkar. KRAV har nya regler från och med i år, inget BPA får förekomma i KRAV-märkta förpackningar. Dock verkar det som att de tillåter en långsam anpassning till de nya reglerna. Kan tillägga att jag var i kontakt med Kung markatta om detta för cirka ett år sedan och då påstod de att de var i färd med att anpassa sig till kommande nya regler, de verkar dock inte haft speciellt bråttom.

 

http://www.krav.se/far-bisfenol-anvandas-i-forpackningar-till-krav-markt-mat

 

M.v.h.

 

OO

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jag har haft kefirgryn ett tag på 80-talet och ett tag för några år sedan. Resultatet smakade helt olika så det verkar finnas olika sorters kefirgryn.

 

Lite bökigt var det att hela tiden sila av dom där grynen så till sist tröttnade jag. Tyckte dock att dom jag hade på 80-talet var godare så fick jag tag i sådana igen kanske jag skulle försöka. Dom var milda i smaken medan dom vi hade senast var väldigt sura.

Link to comment
Share on other sites

Jätteinstressant, hakar på med en lite förhoppning om vinst  ;), vet inte riktigt var jag skulle få tag i keffirgryn i UK, men du kanske har något tips.

Jag önskar dig lycka till i utlottningen :). Om du inte vinner så bör du kunna få tag på det här: http://www.culturesforhealth.com/starter-cultures/kefir-cultures.html. Grynen håller sig väldigt länge om man tar hand om dem så det blir en billig investering över tid.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...