Jump to content

Kycklingleverstuvning med ägg redning


lordmetroid
 Share

Recommended Posts

Jag önskar göra en stuvning men jag har ingen aning om hur man gör något sådär klibbigt om man inte reder såsen med mjöl. Hur göra man stuvning på lchf vis?

 

Uppdatering med recept efter att ha frågat om redning i tråden.

Ingredienser:

  • 450g färsk kycklinglever
  • 3dl ekologisk grädde(40%)
  • 2 ekologiska ägg
  • Ekologiskt smör
  • Ekologisk broccoli
  • Ekologisk blomkål
  • Ekologisk morot

 

Beskrivning:

  1. Rensa levern från de största blodådrorna
  2. Smält en stor klick smör i gjutjärnspannan
  3. Krydda smöret med salt och peppar
  4. Fräs levern tills den fått färg
  5. Tillsätt grädden och låt puttra på medelvärme
  6. Skär grönsakerna i önskat stora bitar
  7. Knäck och vispa ihop äggen i en skål
  8. När levern är genomkokt tillsätt och låt grönsakerna koka tillsammans med levern
  9. Efter några minuter ta bort pannan från plattan och vispa ner äggen lite i taget under omrörning.

Väldigt fin stuvning med tjock sås, precis som med mjölrednig fast bättre fylligare smak.

Link to comment
Share on other sites

Okej, prövade nu på kvällskvisten att göra kycklingleverstuvning.

 

Ingridienser:

  • 450g färsk kycklinglever
  • 3dl ekologisk grädde(40%)
  • 2 ekologiska ägg
  • Ekologiskt smör
  • Ekologisk brocolli
  • Ekologisk blomkål
  • Ekologisk morot

 

Beskrivning:

  1. Rensa levern från de största blodådrorna
  2. Smält en stor klock smör i gjutjärnspannan
  3. Krydda smöret med salt och peppar
  4. Fräs levern tills den fått färg
  5. Tillsätt grädden och låt puttra på medelvärme
  6. Skär grönsakerna i önskat stora bitar
  7. Knäck och vispa ihop äggen i en skål
  8. När levern är genomkokt tillsätt och låt grönsakerna koka tillsammans med levern
  9. Efter några minuter ta bort pannan från plattan och vispa ner äggen lite i taget under omrörning.

Väldigt fin stuvning med tjock sås, precis som med mjölrednig fast bättre fylligare smak.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...