lordmetroid Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Jag önskar göra en stuvning men jag har ingen aning om hur man gör något sådär klibbigt om man inte reder såsen med mjöl. Hur göra man stuvning på lchf vis? Uppdatering med recept efter att ha frågat om redning i tråden. Ingredienser: 450g färsk kycklinglever 3dl ekologisk grädde(40%) 2 ekologiska ägg Ekologiskt smör Ekologisk broccoli Ekologisk blomkål Ekologisk morot Beskrivning: Rensa levern från de största blodådrorna Smält en stor klick smör i gjutjärnspannan Krydda smöret med salt och peppar Fräs levern tills den fått färg Tillsätt grädden och låt puttra på medelvärme Skär grönsakerna i önskat stora bitar Knäck och vispa ihop äggen i en skål När levern är genomkokt tillsätt och låt grönsakerna koka tillsammans med levern Efter några minuter ta bort pannan från plattan och vispa ner äggen lite i taget under omrörning. Väldigt fin stuvning med tjock sås, precis som med mjölrednig fast bättre fylligare smak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athenasmatte Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Ägg-gula? Eller bara låt det sjuda tillräckligt länge så reder den sig själv =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamtlandstjej Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Philadelphiaost funkar också som redning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Jag använder ibland kokosmjöl som redning, kanske kombinerad med äggula om det passar i sammanhanget. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Ska det ätas på en gång kan man ha i en gnutta guarmjöl, men det går inte använda rester då... Det blir "slemmigt men mättande" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annika Rane Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Använd creme fraiche och färskost, ingen annan vätska. Blir tjockt, krämigt och mycket fräschare än en klassisk mjölredd stuvning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordmetroid Posted March 30, 2014 Author Share Posted March 30, 2014 okej najs. Men hur gör man? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordmetroid Posted March 30, 2014 Author Share Posted March 30, 2014 Okej, prövade nu på kvällskvisten att göra kycklingleverstuvning. Ingridienser: 450g färsk kycklinglever 3dl ekologisk grädde(40%) 2 ekologiska ägg Ekologiskt smör Ekologisk brocolli Ekologisk blomkål Ekologisk morot Beskrivning: Rensa levern från de största blodådrorna Smält en stor klock smör i gjutjärnspannan Krydda smöret med salt och peppar Fräs levern tills den fått färg Tillsätt grädden och låt puttra på medelvärme Skär grönsakerna i önskat stora bitar Knäck och vispa ihop äggen i en skål När levern är genomkokt tillsätt och låt grönsakerna koka tillsammans med levern Efter några minuter ta bort pannan från plattan och vispa ner äggen lite i taget under omrörning. Väldigt fin stuvning med tjock sås, precis som med mjölrednig fast bättre fylligare smak. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Jag undrar om man skulle kunna göra en paleovariant med kokosgrädde istället. Och kanske äggulor istället för hela ägg... eller reda med mandelsmör? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.