Jump to content

Buljong utan "skit" i?


Athenasmatte

Recommended Posts

Även den som heter "utan jäst och socker"? Palmoljan ska tydligen vara från odlingar som inte skövlar regnskog.

Alla kommersiella oljepalmer (en utpräglad djungelväxt) i hela världen växer på skövlad regnskog men WWF och andra miljöorganisationer har prostituerat sig och miljöcertifierar palmolja från plantager på gammal skövlad regnskog.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Alla kommersiella oljepalmer (en utpräglad djungelväxt) i hela världen växer på skövlad regnskog men WWF och andra miljöorganisationer har prostituerat sig och miljöcertifierar palmolja från plantager på gammal skövlad regnskog.

Dessutom är väl palmolja inte så nyttigt att få i sig, eller?

Link to comment
Share on other sites

Den bästa buljongen gör man enkelt själv. Be charken där du bor att såga ner ben i mindre bitar. Rosta benbitarna i ugnen tills de fått ordentligt med färg.

 

Lägg de sedan i en stor rymlig kastrull tillsammans med rotselleri, morötter, gul lök, purjolök, lagerblad, vitpepparkorn, lite salt och fyll på med vatten som täcker allt.

 

Låt småkoka i 3-6 timmar, och sila sedan buljongen som du reducerar till önskvärd styrka. Låt svalna, och rör runt så att fettet som flutit upp till ytan blandas i buljongen.

 

Häll buljongen i istärningspåsar, istärningsformar eller mindre burkar. I frysen håller de upp till ett halvår. Bara att ta fram vid behov, och laga smarrig mat...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Den bästa buljongen gör man enkelt själv. 

 

Hej!

 

Är det någon som vet var (förutom LCHF-butiken) man kan köpa buljongtärningar utan en massa skit (maltodextrin/majsstärkelse/....ets.) i?

 

För att bygga vidare på "Lyx-LCHF" inlägg så köp hel kyckling, tag vara på lår och filé och gör buljong på skrovet, buljong på kyckling går snabbare än märgben. För övrigt ett utmärkt sätt att bli av med andra rester i kylen (du kan stoppa ner alla möjliga grönsaker och rotfrukter i koket). Reducera ner och förvara som Lyx-LCHF rekommenderar. Då har du 100% kontroll över innehållet.  

Link to comment
Share on other sites

Den bästa buljongen gör man enkelt själv. Be charken där du bor att såga ner ben i mindre bitar. Rosta benbitarna i ugnen tills de fått ordentligt med färg.

 

Lägg de sedan i en stor rymlig kastrull tillsammans med rotselleri, morötter, gul lök, purjolök, lagerblad, vitpepparkorn, lite salt och fyll på med vatten som täcker allt.

 

Låt småkoka i 3-6 timmar, och sila sedan buljongen som du reducerar till önskvärd styrka. Låt svalna, och rör runt så att fettet som flutit upp till ytan blandas i buljongen.

 

Häll buljongen i istärningspåsar, istärningsformar eller mindre burkar. I frysen håller de upp till ett halvår. Bara att ta fram vid behov, och laga smarrig mat...

Tack så jättemycket för de tipset! Ska testas!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...