Athenasmatte

Buljong utan "skit" i?

Recommended Posts

Hej!

 

Är det någon som vet var (förutom LCHF-butiken) man kan köpa buljongtärningar utan en massa skit (maltodextrin/majsstärkelse/....ets.) i?

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Biofood har bra buljonger, finns på tex CityGross och andra större matbutiker.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Biofood har bra buljonger, finns på tex CityGross och andra större matbutiker.

De innehåller dessvärre både maltodextrin och palmolja  :(

  • Gilla 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Även den som heter "utan jäst och socker"? Palmoljan ska tydligen vara från odlingar som inte skövlar regnskog.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Även den som heter "utan jäst och socker"? Palmoljan ska tydligen vara från odlingar som inte skövlar regnskog.

Alla kommersiella oljepalmer (en utpräglad djungelväxt) i hela världen växer på skövlad regnskog men WWF och andra miljöorganisationer har prostituerat sig och miljöcertifierar palmolja från plantager på gammal skövlad regnskog.

  • Gilla 2

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Även den som heter "utan jäst och socker"? Palmoljan ska tydligen vara från odlingar som inte skövlar regnskog.

Ja, den innehåller maltodextrin =(

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Alla kommersiella oljepalmer (en utpräglad djungelväxt) i hela världen växer på skövlad regnskog men WWF och andra miljöorganisationer har prostituerat sig och miljöcertifierar palmolja från plantager på gammal skövlad regnskog.

Dessutom är väl palmolja inte så nyttigt att få i sig, eller?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

herbarmare urtebouillon fra A. vogel - den kan både drikkes og kommes i mad :D

Innehåller både maltodextrin och palmolja =(

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Renee voltaire har buljonger, markatta också.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Dessutom är väl palmolja inte så nyttigt att få i sig, eller?

Vet inte om det skulle vara så onyttigt i sig bortsett från miljösynpunkten. Bland annat så utvinner man ofta nyttiga MCT-fetter från både palm och kokosfett.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Kollade precis i affären, rene voltaires buljong har maltodextrin i.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den bästa buljongen gör man enkelt själv. Be charken där du bor att såga ner ben i mindre bitar. Rosta benbitarna i ugnen tills de fått ordentligt med färg.

 

Lägg de sedan i en stor rymlig kastrull tillsammans med rotselleri, morötter, gul lök, purjolök, lagerblad, vitpepparkorn, lite salt och fyll på med vatten som täcker allt.

 

Låt småkoka i 3-6 timmar, och sila sedan buljongen som du reducerar till önskvärd styrka. Låt svalna, och rör runt så att fettet som flutit upp till ytan blandas i buljongen.

 

Häll buljongen i istärningspåsar, istärningsformar eller mindre burkar. I frysen håller de upp till ett halvår. Bara att ta fram vid behov, och laga smarrig mat...

  • Gilla 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den bästa buljongen gör man enkelt själv. 

 

Hej!

 

Är det någon som vet var (förutom LCHF-butiken) man kan köpa buljongtärningar utan en massa skit (maltodextrin/majsstärkelse/....ets.) i?

 

För att bygga vidare på "Lyx-LCHF" inlägg så köp hel kyckling, tag vara på lår och filé och gör buljong på skrovet, buljong på kyckling går snabbare än märgben. För övrigt ett utmärkt sätt att bli av med andra rester i kylen (du kan stoppa ner alla möjliga grönsaker och rotfrukter i koket). Reducera ner och förvara som Lyx-LCHF rekommenderar. Då har du 100% kontroll över innehållet.  

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den bästa buljongen gör man enkelt själv. Be charken där du bor att såga ner ben i mindre bitar. Rosta benbitarna i ugnen tills de fått ordentligt med färg.

 

Lägg de sedan i en stor rymlig kastrull tillsammans med rotselleri, morötter, gul lök, purjolök, lagerblad, vitpepparkorn, lite salt och fyll på med vatten som täcker allt.

 

Låt småkoka i 3-6 timmar, och sila sedan buljongen som du reducerar till önskvärd styrka. Låt svalna, och rör runt så att fettet som flutit upp till ytan blandas i buljongen.

 

Häll buljongen i istärningspåsar, istärningsformar eller mindre burkar. I frysen håller de upp till ett halvår. Bara att ta fram vid behov, och laga smarrig mat...

Tack så jättemycket för de tipset! Ska testas!!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.