Jump to content

LCHF våfflor


Supertungvikt
 Share

Recommended Posts

I mitt förra liv hade vi alltid sockerdricka i våffelsmeten till fasvåfflorna i påsk i fjällstugan. Och våffeljärnet vsr det som min mor skaffade som nygift nångång på 50-talet.

Det gick åt vääldigt mycket smör både i ochpå smeten så det var ransonering som gällde på fettskräckens tid. Men barnen åt med sylt och grädde och vi vuxna använde dem gärna också som grund för förrärr, typ blini med rom och smetana t ex

Link to comment
Share on other sites

2 st våfflor (blir inte så frasiga)

 

2 ägg

1 dl grädde

1 tsk fiberhusk

1 knivsudd bakpulver

1 nypa salt

 

smör behövs inte om man använder teflonjärn

 

servera med vispad grädde och färska bär

 

det finns många olika recept, ibland med mandelmjöl, googla på LCHF-våfflor

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...