Jump to content

Trötthet / Näringsbrist


Recommended Posts

Hej! 

Har hållit på med LCHF 1 år, gick ner 10 kg första halvåret, har sen stannat på samma nivå, vilket e OK även om jag gärna skulle gå ner ytterligare 5 kg. Tyvärr känner jag mig ofta trött o utmattad, undrar om ni har tips på vad för sorts näringsämnen jag ev. kan sakna och kanske måste tillföra? Jag äter inte kött men fisk o kyckling.

 

En typisk dag äter jag till frukost turkisk yoghurt med hasselnötter. Lunch blir ofta räk- eller kycklingsallad med någon fet dressing. Middag kan bli omelett med spenat och ost, Quornfärsbullar med blomkål, vegetarisk gryta med haloumiostbitar. Som snacks äter jag ofta nötter el. ost (ja, min nötkonsumtion är förmodligen något för stor). 

 

MVH-

WTKK

 

 

Link to comment
Share on other sites

Järnbrist är ju en klassiker. Saltbrist? Om du äter fågel kan du ju överväga att hacka ner lite kycklinglever (proppad med olika vitaminer och mineraler) i grytor/såser. Ett par bitar i grytan kommer du inte märka. Dessutom är de ju etiskt vettigt att äta från alla delar på djuret. Sedan kokar du buljong på skrovet.....massa nyttigheter i det med. Du kanske borde titta lite närmare på om du får i dig för mkt fytinsyra från nötterna....

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...