MartinSoderholm Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Vet inte om detta är "old news", men kollegan hittade en intressant föreläsning av forskare i Lund på UR Play: Effekter av råg på cellnivå De har konstaterat att ett ämne i råg - Alkylresorcinol - har en hämmande effekt på hormone-sensitive lipase, enzymet som bryter ner triglycerider till fria fettsyror i celler. Föreläsningen var ett enda långt argument varför man bör undvika råg, men eftersom forskningen är sponsrad av Pågen, Semper m.fl. krystar hon fram någon typ av missriktad slutsats. Rätt skrattretande. Publicerad artikel: Rye bran alkylresorcinols suppress adipocyte lipolysis and hormone-sensitive lipase activity Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LottaJ Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Det är en hel serie med föreläsningar, kanske finns det ngt matnyttigt...? men jag tror lite som du konstaterar, att i och med att de (forskarna) är sponsrade, så kan deras slutsatser ibland blir lite luddiga i kanten... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leopold Roos Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Intressant Martin!Lite offtopic kanske men vilket av sädesslagen är nu det minst farliga? Havre? Får ofta den frågan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.