Ti Ti Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Jag blev så klart rätt misstänksam mot artikeln i DN. Och vilka är alternativen då? 1. Sojabönsost (tofu) 2. Röda linser 3. Quinoa 4. Ägg 5. Sojabönor 6. Pumpafrön 7. Quorn 8. Keso 9. Seltan ("mock duck" svampig vetedeg) 10. Mandlar Tja, en del av alternativen är väl rätt OK. Första delen av 'artikeln' här: http://www.dn.se/mat-dryck/trott-pa-kott-har-ar-tio-proteinrika-alternativ/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Fisk? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
may Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Jag blev så klart rätt misstänksam mot artikeln i DN. Och vilka är alternativen då? 1. Sojabönsost (tofu) 2. Röda linser 3. Quinoa 4. Ägg 5. Sojabönor 6. Pumpafrön 7. Quorn 8. Keso 9. Seltan ("mock duck" svampig vetedeg) 10. Mandlar Tja, en del av alternativen är väl rätt OK. Första delen av 'artikeln' här: http://www.dn.se/mat-dryck/trott-pa-kott-har-ar-tio-proteinrika-alternativ/ Det enda jag tål av ovanstående är mandlar och pumpafrön. Och Seitan alltså, ska folk pumpa i sig ännu mer gluten och bli jättejättesjuka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 En hel del dåliga alternativ Quorn är högprocessad mat Värst är nog ändå sojan och tofun Nån kan ju tom få för sig att ge dessa skräplivsmedel till barn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evadal0708 Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Soja och tofu som är gjord av sojabönor innehåller galet mycket östrogen som påverkar oss trots att det är växtöstrogen. Munkar i Asien använder det för att minska sexdriften . . . Dessutom innehåller sojabönan extremt mycket antinutrienter som gör att man inte alls tar upp all näring (protein mm) som de innehåller. Dessa ämnen är ämnen som sojabönan producerar för att skydda sig från att bli uppäten. 95% av sojabönorna i världen är GMO-förändrade. Det gör att vi äter växtskyddsmedel som finns inne i bönan! Nyttigt??? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Jäderås Posted May 1, 2014 Popular Post Share Posted May 1, 2014 Hur kan man bli trött på kött är min fråga?! Går ju att variera i all oändlighet. 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiim Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Vilken tur att LCHF "tillåter" kött 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bullen344 Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Ett annat väldigt proteinrikt födoämne är chiafrön, som klockar in på 21,2g protein per 100g. Fettfördelning är också riktigt bra med 18,5g omega3 och 6,4g omega6. Inte det billigaste i butikshyllan, men ett riktigt superfrö. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
may Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Ett annat väldigt proteinrikt födoämne är chiafrön, som klockar in på 21,2g protein per 100g. Fettfördelning är också riktigt bra med 18,5g omega3 och 6,4g omega6. Inte det billigaste i butikshyllan, men ett riktigt superfrö. Chiafrön gillar jag skarpt, och tål dessutom! Chiafröpudding, som man kan svänga ihop i en handvändning nästan, är ju kanongott med bär!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Det verkar vara superfood. Måste testa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnusH Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Ett annat väldigt proteinrikt födoämne är chiafrön, som klockar in på 21,2g protein per 100g. Fettfördelning är också riktigt bra med 18,5g omega3 och 6,4g omega6. Inte det billigaste i butikshyllan, men ett riktigt superfrö. Frågan är i vilken utsträckning kroppen kan tillgodogöra sig detta protein. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Frågan är i vilken utsträckning kroppen kan tillgodogöra sig detta protein. Du menar att fröna reser igenom kroppen osmälta? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glen Åkesson Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Ägg. Äter mer ägg än kött. Det där andra vet i farao vad det är... Jo förresten. En o annan mandel slinker ner också. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bullen344 Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Frågan är i vilken utsträckning kroppen kan tillgodogöra sig detta protein. Varför skulle inte kroppen kunna tillgodogöra sig aminosyrorna i chiafrön? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dufva Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Chiafrön kan ge allergiska reaktioner och förstoppning speciellt om man redan äter en fiberrik kost Omega-3 i frön är inte långkedjigt och genererar ingen DHA och EPA och är därför närmast värdelöst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bullen344 Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 Chiafrön kan ge allergiska reaktioner och förstoppning speciellt om man redan äter en fiberrik kost Omega-3 i frön är inte långkedjigt och genererar ingen DHA och EPA och är därför närmast värdelöst Chiafrön har samma egenskap som exempelvis linfrön, dvs att de bildar en geleliknande hinna när de absorberar vatten. Jag vet iaf att man brukar rekommendera att käka blötlagda linfrön för folk som har problem med förstoppning. Även om man inte blötlägger fröna innan så har de ju ändå samma effekt i kroppen när de blandas med det blöta innehållet i magen. Möjligtvis att de kan orsaka förstoppning ifall man är väldigt uttorkad, men annars bör de snarare hjälpa till att smörja och skjuta på. Allergier finns givetvis mot allt. Bara för att vissa är allergiska mot ägg och nötter innebär ju inte det att inte du kan äta det. Det vore ju konstigt att undvika vissa födoämnen bara för att det finns folk som kan vara allergiska mot det. Det bästa är ju att testa på sig själv. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiny Tom Posted May 13, 2014 Share Posted May 13, 2014 Inte kollat in artikeln men minst sagt märklig lista. Vanlig "hederlig" ost finns inte ens med... Är det bra protein man är ute efter och kött är uteslutet så är det ägg och mjölkprodukter som gäller. Av den anledningen borde dessa toppat och möjligtvis skulle en extra distinktion gjorts så att första vegetabiliska alternativ började på plats 100 och framåt. Bättre hade varit en ytterliga list för sekunda livsmedel i den vegetariska genre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiny Tom Posted May 13, 2014 Share Posted May 13, 2014 Dubbelpost. Rätt inläggssvar följer nedan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiny Tom Posted May 13, 2014 Share Posted May 13, 2014 Inte kollat in artikeln men minst sagt märklig lista. Vanlig "hederlig" ost finns inte ens med... Är det bra protein man är ute efter och kött är uteslutet så är det ägg och mjölkprodukter som gäller. Av den anledningen borde dessa toppat och möjligtvis skulle en extra distinktion gjorts så att första vegetabiliska alternativ började på plats 100 och framåt. Bättre hade varit en ytterligare lista för de sekunda livsmedlen i den vegetariska genren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.