Jump to content

Hösnuva


Recommended Posts

En LCHF-kost med kokosolja och minimalt med processade matprodukter och inga Omega-6 rika oljor eller margarin, utan rikligt med mättade naturliga fetter. Då dämpas inflammationerna i kroppen och många med allergier blir bättre :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ingen pollenallergi alls den här våren förutom kli i ögonen under två dagar när björken var som värst. Brukar normalt annars vara helt däckad av besvär. Helt klart beror det på kostomläggningen. Tål också nötter och ägg bättre nu men kommer ändå försöka begränsa dessa framöver tills mina ledbesvär försvinner helt.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag rekommenderar boken "Nu räcker det!" av Ursula Jonsson. Det är flera år sedan den trycktes, själv har jag bara hittat den på bibliotek, men den innehåller en del intressanta teorier kring allergier, och även en beskrivning av en rätt mild variant av homeopatisk kur som jag testat själv.

 

Jag var rätt skeptiskt inställd till homeopati i allmänhet, men beslutade mig för att i alla fall testa. Pollensäsongen var över, men efter avslutad kur kunde jag till min förvåning äta frukter som vanligtvis ger mig klåda i munhåla och svalg (jag föll för en perfekt mogen nektarin, det var inte alls planerat).

 

Jag inhandlade medlen från DCG (svensk producent). Här är deras butiker i Sverige:

http://www.dcg.se/swe/index.htm?vara_butiker

Link to comment
Share on other sites

ett ganska bra sak man kan göra är att ta lite vaselin eller liknande, och smörja in lite på insidan på näsan. det hjälper fånga in pollen innan de åker upp i näsan. också tvätta händerna ofta. mycket näsrinn och likanande kan komma efter att man stryker sig i ansiktet efter att man har pollen eller djurpåls på händerna. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...