Jump to content

Nötfrukost


Birgitta Höglund
 Share

Recommended Posts

1148831_10202182462188440_90595323730595

 

Många har undrat över den nötfrukost som jag ätit nu i precis 3 år, det var på en hälsoresa med Anna Hallén till Gran Canaria som det hela började.
Hon berättade om alla de nyttiga ämnen man får i sig genom att äta 1 dl blandade nötter per dag.

 

Hade svårt att se hur jag skulle få in en sån mängd varje dag, eftersom jag sällan äter nåt mellanmål. Så då blev det en frukost av det istället, med smör till, något jag fortfarande inte tröttnat på.

Här har Heléne Löfvendahl beskrivit min nötfrukost på ett mycket bra och informativt sätt så ta en titt om du vill testa :)

 

PS. Äter nötterna som de är med smöret i små kuber i en skål med tesked till en kopp kaffe. Tuggandet gör att det tar lite tid att äta vilket bidrar till en bra mättnadskänsla, det tar tid för magen att smälta den frukosten.

http://helenesbaksida.blogspot.se/2012/12/notfrukost.html

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Energi kcal: 462,50 Energi kJ: 1935,00
Proteiner: 7,81 Fiber: 3,34
Kolhydrater: 6,59 Vatten: 5,44

Alkohol: 0,00

Fetter:
Fett: 44,96 Kolesterol: 51,20
E-mättade: 18,46 Mättade: 14,79
F-mättade: 9,18

Vitaminer:
A: 133,40 B1: 0,23
B2: 0,13 B3: 0,87
B6: 0,19 B9: 29,40
B12: 0,00 C: 0,40
D: 0,12 E: 6,62

Mineraler:
Fosfor: 228,70 Järn: 2,01
Kalcium: 80,40 Kalium: 286,50
Magnesium: 120,50 Natrium: 98,20
Selen: 6,00 Zink: 1,83

10Gram Paranötter
10Gram Sötmandel torkad
10Gram Hasselnötter
10Gram Valnötter
10Gram Cashewnötter
20Gram Smör 80% fett

10246355_10202182757515823_7694550254039

Uträkning från minmat.net. Lägger man till ytterligare 10 g smör, vilket jag gör om jag vill att frukosten ska hålla mig mätt extra länge, så blir energifördelningen den här.

10245437_10202182753435721_7216427481928
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

1148831_10202182462188440_90595323730595

 

Många har undrat över den nötfrukost som jag ätit nu i precis 3 år, det var på en hälsoresa med Anna Hallén till Gran Canaria som det hela började.

Hon berättade om alla de nyttiga ämnen man får i sig genom att äta 1 dl blandade nötter per dag.

 

Hade svårt att se hur jag skulle få in en sån mängd varje dag, eftersom jag sällan äter nåt mellanmål. Så då blev det en frukost av det istället, med smör till, något jag fortfarande inte tröttnat på.

Här har Heléne Löfvendahl beskrivit min nötfrukost på ett mycket bra och informativt sätt så ta en titt om du vill testa :)

http://helenesbaksida.blogspot.se/2012/12/notfrukost.html

 

Jag upptäckte den här frukosten för ett tag sen på din blogg och har den som min standardhelgfrukost nu. Med tillägget 4 ägg och lite surkål på en annan tallrik. Jag tycker det är en genial kombination med nötterna och smöret! Så gott och mättande!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...