Anders A Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Absolut tråkigt för de som drabbas, men man kan ju inte låta bli att undra hur mycket vi LCHFare bidrar till den "starka förändringen i branchen"...? Eller är det lite för optimistiskt att tro det :-) http://www.expressen.se/kvallsposten/storbageri-i-konkurs--200-kan-forlora-jobben/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordmetroid Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Njae, handlar nog inte om att folk äter mindre bröd. Bara att konsumenterna väljer dagsfärskt bröd från butikernas egna butiksbageri istället för att köpa från andra tillverkare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingvin Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 Njae, handlar nog inte om att folk äter mindre bröd. Bara att konsumenterna väljer dagsfärskt bröd från butikernas egna butiksbageri istället för att köpa från andra tillverkare. Det är det nog inte. Skogaholms har minskat med 30% och inte bara där dagsfärskt bröd finns att köpa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 Jag tror att även de som inte äter lchf, mer eller mindre medveten, drar ner på brödet. Till och med slv förordar ju att vi skall äta mindre vitt mjöl. Även "grova" (brunfärgade) bröd innehåller mycket av de varan. Så de är ju goda nyheter för folkhälsan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 Dom kanske ska tänka om och lära sig baka riktigt LCHF bröd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisabet Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 De kunde ju börja med att baka "riktigt" bröd först, dvs utan en massa extra tillsatser som t ex extra gluten. Min man äter bröd, och i vår lilla närbutik finns bara Pågens, och allt bröd har extra vetegluten. Blää. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiim Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 Jag tror att även de som inte äter lchf, mer eller mindre medveten, drar ner på brödet. Till och med slv förordar ju att vi skall äta mindre vitt mjöl. Även "grova" (brunfärgade) bröd innehåller mycket av de varan. Så de är ju goda nyheter för folkhälsan Du menar de bröden de färgar med mörk sirap? Tyvärr har jag köpt CarbZones low-carb bröd i veckan. Väldigt otrevlig innehållsförteckning med vetegluten, vetemjöl. Men passade mig som inte orkar baka. Endast 11gr kh/100gr och det smakar väldigt bra. Kan nog tänka mig att ha detta bröd liggandes i frysen regelbundet, eftersom det finns tillgängligt i min närbutik och smakar faktiskt bra. Hade som sagt gärna sett andra lågkolhydratsbröd i brödhyllan! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naturist Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 Problemet för bagerierna är nog att "alla" bakar bröd numera. Från Pressbyrån till bensinmackar. På ett bageri bakas brödet tidigt på morgonen, så när det når butiken är det flera timmar "gammalt". Många väljer då det nybakade, varma brödet som bakas i butik. Men för mig är det inte riktigt bröd. Innehållsförteckningen på dessa bake-offbröd är väldigt lång. OM jag nån gång äter bröd, då blir det surdegsbröd med endast 3 ingredienser: mjöl, vatten och salt. Behövs inte mer. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.