Jump to content

Jens Linder: Skocksoppa med getost


Ti Ti

Recommended Posts

Skocksoppa med getost

 

6 portioner

 

2-3 msk smör

det vita på 2 purjolökar, finhackat

2 huvuden grönsallat, sköljda och delade

10 tärnade skockbottnar (2 burkar)

2 liter hönsbuljong

3 dl grädde

150 g getost (chèvre)

svartpeppar

kajennpeppar

 

1. Fräs purjo, sallat och bottnar i smör i omkring 5 minuter utan att grönsakerna tar färg.

 

2. Häll i buljongen. Låt koka i 15 minuter. Tillsätt grädden och kryddorna och låt koka i 5 minuter. Späd med lite vatten om den kokat ihop för mycket (det ska vara ungefär 2 liter).

 

3. Ta av soppan från värmen, smula ner osten och kör soppan i mixer. Smaka av. Värm soppan utan att den kokar. Servera den med (vitt bröd och) tomatsallad.

 

Originalreceptet finns här:

http://blogg.dn.se/matbloggen/2014/04/30/lyckad-kombo-21-sallad-och-skockor/

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Skockor är ju bara outstanding! I år har jag grävt upp alla från rabatten (nåja... alla... det går väl inte) och ska göra ett riktigt skockland på den mest soliga och vindskyddade plats jag har, så jag får mer än bara tillfällig skörd

Link to comment
Share on other sites

Är det inta kromärtsskockor som använts

 

Joo, det är klart. Läste bara rubriken och skummade ingredienserna. Hmmm... Inlagda skockbottnar har jag lite svårt för. Finns det såna som inte smakar ättika? Annars skulle jag kunna tänka mej att prova den med jordärtsskockor också. Tror säkert det blir underbart med chevre
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja! Nästa gång ska jag ta chèvre-ost på min skockgratäng. Det blir nog urgott. Nu är dock säsongen slut för i år. De som är kvar är omplanterade och sticker när som helst upp sina skott.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja! Nästa gång ska jag ta chèvre-ost på min skockgratäng. Det blir nog urgott. Nu är dock säsongen slut för i år. De som är kvar är omplanterade och sticker när som helst upp sina skott.

Jo men innan du glömmer det kan du väl lägga upp receptet på din skockgratäng också?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...