Jump to content

Resistent stärkelse - Fortfarande resistent?


smarkebo
 Share

Recommended Posts

Har nu börjat inta resistent stärkelse. (För den som inte vet vad det är, se: http://www.kostdoktorn.se/ar-potatismjol-lchf-om-resistent-starkelse)


Jag tänkte att det blir lätt och smidigt att ta om jag rör ut det i min ryska jogurt på morgonen. Men sedan kom jag på att jag dricker te också. Kan det finnas risk att teet värmer upp potatismjölet i magen även om jag inte dricker det exakt samtidigt med jogurten? Då kanske det finns risk att det inte är resistent längre, tänkte jag. Åsikter?


Link to comment
Share on other sites

Hehe. Min generella temperatur i magen är ganska sannolikt som hos andra människor. Men jag vet inte om den fläckvis kan överskrida den temperaturen just när teet kommer ner. Jag vet inte om dess temperatur håller sig så långt som ner i magen.

Link to comment
Share on other sites

Om du verkligen skulle dricka så mycket hett te så att du skulle kunna påverka temperaturen nere i magen mer än några enstaka grader så lovar jag dig att du inte kommer att bekymra dig över vad som har hänt med den resistenta stärkelsen i din mage när du kastar dig på mobilen för att ringa 112 för akuta brännskador i mun och hals ;-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...