Jump to content

All inclusive semester och lchf


nabe

Recommended Posts

Det är väldigt bra med all inclusive. Allt finns. Och mycket av allt. Vilket också kan vara problemet. Det är lätt att äta för mycket även om man väljer bra grejer.  Det som brukar bli för mycket för mig och som jag varken vill eller kan motstå är den färska frukten till efterrätt. Jag älskar vattenmelon! Kan inte se vattenmelon utan att äta.

 

Det bästa är nog att du diskuterar igenom med dig själv var dina gränser går. Vad är okej och vad är inte okej. Lita på dig själv.

Link to comment
Share on other sites

Jag har varit jättenöjd med mina all inclusiveresor. Mycket att välja på, både av kött/fisk/fågel och grönsaker. Det är bättre med buffé än att beställa à la carte, då plockar man bara det man tycker om. Istället för att diskutera med en kypare om att man vill ersätta pommesen med grönsaker. Det kan bli lite kaotiskt ibland. I vissa fall får man ändå pommesen eller riset och då blir det för lite mat för att man ska bli mätt.

Om det finns all inclusive på den orten som jag vill åka till, då väljer jag det. När det är buffé, då har man möjlighet att testa lite ovanliga rätter, som man kanske aldrig hade beställt annars. T ex wokade kycklinghjärtan och kycklinglever, med olika grönsaker. Det var kanongott!

Link to comment
Share on other sites

Det är väldigt bra med all inclusive. Allt finns. Och mycket av allt. Vilket också kan vara problemet. Det är lätt att äta för mycket även om man väljer bra grejer.  Det som brukar bli för mycket för mig och som jag varken vill eller kan motstå är den färska frukten till efterrätt. Jag älskar vattenmelon! Kan inte se vattenmelon utan att äta.

 

Det bästa är nog att du diskuterar igenom med dig själv var dina gränser går. Vad är okej och vad är inte okej. Lita på dig själv.

Precis, håller på att diskutera med mig. Ena sidan säger att det är ju semester, unna dig och andra sidan säger skärpning även på semestern för att det är inte värt det, men då gäller det ju att det finns bra mat att välja på. Funderar också på om jag ska tillåta mig själv att äta och dricka fritt en av dagarna.

Link to comment
Share on other sites

Solmogen frukt som smakar som frukt är meningen äter jag alltid lite av på semestern. Sånt finns ju inte att få tag på här. Fast ibland blir de äckligt söta ... Man är ju inte vän

Hur menar du att det är meningen att frukt ska smaka?

Link to comment
Share on other sites

All Inclusive innebär lite olika saker för olika person.

 

När jag reser med mor.. så innebär det att man får lagad mat på ordnade tider.. inget man behöver oroa sig för att man behöver svälta ihjäl eller dra iväg mor långt ut på stan sent för hitta någon ledig resturant.

 

För min bror som reser med fru o barn innebär det att alla får det de vill ha.. lagad mat.. och/eller snacks, dricka, glass.. what ever.. och då utan att han slipper tjat.. och slipper vädra lädret 12 timmar om dagen!

Link to comment
Share on other sites

Hur menar du att det är meningen att frukt ska smaka?

Den frukt vi har på affärerna har ju oftast skördats omogna och fraktats långt... Såvida du inte har turen att ha egna äpplen, plommon eller päron

Att äta ananas på Azorerna där de har 16 grader som kallast eller jordgubbar i slutet av april i södra Turkiet eller handla på marknad i Portugal i septober... Det är njutning för gommen

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

De jordgubbar jag ätit i Spanien slår de svenska 100 gånger om.

Det förvånar mig. Jag tycker att jordgubbar som odlats söderut inte smakar så mycket. Det gäller även spanska jordgubbar. Svenska jordgubbar, åtminstone de från Västsverige, har mycket starkare smak, enligt min mening. Det lär bero på att vi i Sverige har solljus längre tid under dygnet, när jordgubbarna mognar.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det förvånar mig. Jag tycker att jordgubbar som odlats söderut inte smakar så mycket. Det gäller även spanska jordgubbar. Svenska jordgubbar, åtminstone de från Västsverige, har mycket starkare smak, enligt min mening. Det lär bero på att vi i Sverige har solljus längre tid under dygnet, när jordgubbarna mognar.

Har också hört att svenska jordgubbar har mer smak, eftersom vi har mer soltimmar. Och att de tar längre tid på sig att mogna pga svalare klimat.

Men det gäller kanske enbart de som är odlade på friland och inte i växthus.

Link to comment
Share on other sites

De godaste tomater jag någonsin ätit inhandlades på en lokal marknad i Skopje på den tiden det fortfarande var en del av Jugoslavien. Stora som riktigt stora äpplen, riktigt smakrika, och så saftiga att saften rann nerför hakan när man försökte äta dem ur handen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det förstår jag inte. Har du ätit jordgubbar från Finnerödja?

Ja.. och de smakar mest jord och vatten.. tillminstingen vid midsommar.

 

Likaså omogen för tidigt skördad potatis!

 

Felet är att de skördar vid midsommar.. de borde vänta en bra bit in i Juli.. så de åtminstone hade blommat färdigt.

Link to comment
Share on other sites

Solvarma jordgubbar direkt från landet finns det inte mycket som slår. Det gäller nog oavsett i vilket land man befinner sig :).

 

Svenska jordgubbar på midsommar är sällan det godaste man kan äta. Men det är något som hör till. Gubbarna är plockade många dagar innan och kylförvarade så att de ska hålla sig någorlunda till anstormningen på midsommar. Smaken varierar mycket beroende av väder, plocktillfälle, sort etc.

 

/En gammal jordgubbsplockare från Finnerödja

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...