Helge Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Skickade in en fråga till Scans konsumentkontakt. Frågade om det fanns planer på fetare grisar nu när fett var OK. Tyckte baconen var allt för mager, ibland inget fett alls. Och jag minns min barndoms feta grisskinkor med flera centimeter tjocka späcklager. Vilka såser man fick av spadet! Vad gör vi för att få fetare naturligare grisar? Fick följande svar: Hej Helge, Tack för att du delar med dig av dina synpunkter, vi för dem vidare till produktansvariga. I dagsläget så har vi inga planer på att köpa in fetare grisar då de flesta konsumenter fortfarande väljer bort feta köttprodukter. Men det är som du beskriver det att mycket smak och saftighet som finns i fettet. På restaurangsidan så har man förstått vikten av fettet på köttet och de flesta fetare detaljerna säljs dit. Med Vänliga Hälsningar/Best Regards Maria Jansson Consumer Care Telefon: +46(0)20-595977 E-mail: matforum@hkscan.se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Fett kött tycker jag är jätteäckligt så det vill jag inte ha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrix Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Fett kött tycker jag är jätteäckligt så det vill jag inte ha. Intresseklubben noterar... ;-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuva Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Mangalitsa. http://www.npr.org/blogs/thesalt/2013/08/03/208348598/bringing-home-the-woolly-bacon-from-hungary Ursäkta, nu ska jag torka dreglet lite. På en seriösare tangent: jag skulle vara överlycklig om det bacon som säljs i butik vore tillsatsfritt så man kan avnjuta det smälta baconfettet i annan matlagning. Jag matvägrar vanlig bacon där man pillat in en massa skit i baconet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Fett kött tycker jag är jätteäckligt så det vill jag inte ha. Det är väl en smakfråga och äcklig mat är väl bara sådan som är skämd eller rutten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabe Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Tycker inte heller om fett på kött, skär alltid bort det förutom på baconet om det inte är för mycket. Väljer alltid kött som ser ut att ha lite fett på, vill ju inte betala för något som kastas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Det är väl en smakfråga och äcklig mat är väl bara sådan som är skämd eller rutten. Ja visst tycker vi olika och därför håller jag inte med trådstartaren om att att köttet borde vara fetare. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Smaken sitter i fettet skär bort efter tillagning 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Smaken sitter i fettet skär bort efter tillagning Jo och absolut när man har entrecote eller karre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Som sagt vad.. köp fett kött.. stek med smör.. skär sen bort fettkanten på tallriken.. alternativt skicka den till en LCHFare! Nämen altså.. marmorerat och med fettkant ger bäst smak.. finns många som inte gillar själva fettkanten.. men den kan skäras bort.. men då på tallriken. Men som jag ser det innebär det bara att det går åt mindre smör vid tillagningen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Här förfars inget. När jag putsar fläskfile sitte katterna runt fötterna och jamar uppfordrande. Om vi köper hem grillad kyckling är de väldigt kompis med mej. Äter vi räkor sitter de nästan helst i knäna. Det enda de inte gollade var fårfett när jag gjorde pulled lamb i påskas. Jag vågade inte ha fettet kvar för jag var rädd att det skulle sätta smak, så jag "pullade" med smör i stället Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabe Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Jag känner faktisk ingen skillnad på smaken om jag skär bort fettet innan eller efter tillagning, därför gör jag det innan så jag slipper "pilla" i tallriken eller riskera att få det sladdriga hala fettet i munnen, jo jag tycker verkligen inte om det. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Nej fettskrämd som jag varit hela mitt liv har jag svårt för större bitar av fett. Men jag är inte rädd för det smälta fettet i matlagning, sky och sås och just i pulled är fett verkligen en tillgång. Karre blir mycket mer smakrik än t ex kotlettrad (kände inte igen styckbitarna när jag skulle prova hos dottern i Belgien) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nabe Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Nej fettskrämd som jag varit hela mitt liv har jag svårt för större bitar av fett. Men jag är inte rädd för det smälta fettet i matlagning, sky och sås och just i pulled är fett verkligen en tillgång. Karre blir mycket mer smakrik än t ex kotlettrad (kände inte igen styckbitarna när jag skulle prova hos dottern i Belgien) Jo håller med dig, smält fett går bra och är gott, så jag antar att det är konsistensen som tar emot. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KataM Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Mangalitsa. http://www.npr.org/blogs/thesalt/2013/08/03/208348598/bringing-home-the-woolly-bacon-from-hungary Ursäkta, nu ska jag torka dreglet lite. Vill. Ha. NU! *torkar dreglet med en badhandduk* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ti Ti Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Mitt lokala Hemköp tar ibland hem ekologiskt färskt/rått sidfläsk från en lokal producent, passar på att handla när jag ser det i butiken och ugnssteker det. Gillar när det är lite knaprigt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Jag älskar grisfett, lika gott kallt som varmt. Fast egentligen är jag kanske ännu mer förtjust i lammfett och fårfett, nygrillat, saftigt och man biter genom den knapriga ytan och det underbara fettet rinner nerför hakan. Men kallt är det inte gott. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StinasKompis Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Jag älskar också smaken av grisfett, lammfett och fårfett. Och fettet på en entrecote... Mmm! Det måste avnjutas i mindre doser dock, för mycket fett på en gång i munnen blir inte bra. Tack för tipset om ungerska grisen, har aldrig hört talas om den förut men nu ska jag hålla ögon och öron öppna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 På 1800-talet så åt skogshuggarna i Sverige Amerikafläsk! Väldigt, väldigt fett fläsk och en massa smör, för att överleva det fysiska ansträngande arbetet och kylan ute i skogen, där de fick bo hela vintern. Dessa skogsarbetare kunde förbruka tio - femton tusen kalorier per dygn Scan kanske borde ta upp den produkten igen, för de som tycker om fett Favorit i repris, möjligen 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKJ Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 På 1800-talet så åt skogshuggarna i Sverige Amerikafläsk! Väldigt, väldigt fett fläsk och en massa smör, för att överleva det fysiska ansträngande arbetet och kylan ute i skogen, där de fick bo hela vintern. Dessa skogsarbetare kunde förbruka tio - femton tusen kalorier per dygn Scan kanske borde ta upp den produkten igen, för de som tycker om fett Favorit i repris, möjligen Dom åt nog mycket spannmål också för att komma upp i det energiintaget. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Dom åt nog mycket spannmål också för att komma upp i det energiintaget. ... ja, kolbullar, gjort på vetemjöl, vatten och salt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Dom åt nog mycket spannmål också för att komma upp i det energiintaget. Jo kolbulle är stekt amerikafläsk där man rör ut vetemjöl i fettet i pannan... Som nånslags förstärkt ugnspannkaka gjord i gjutjärnspanna på öppen eld 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naturist Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Dessvärre så arbetar vi inte som arbetarna på 1800-talet, så därför bör vi tänka 2000-tal. Kontorsjobb, bilen till jobbet, och även till gymet som är 3 km iväg, hiss till 1.a våningen, bilen till affärn osv 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Haha, jag känner INGEN... Hulk eller inte... Som skulle fixa morfars arbetspass i skogen på vintern. Men så var han skogslapp också. Segare folkslag finns inte, så att vara kvartslapp ger mej möjligheten att överleva alla sjukdomsalstrande gener som jag har i övrigt. Det är nåt jag verkligen är glad över! Morsan som ju är halvlapp är precis som en sån där kinesisk docka med bly i botten... sjukdom efter sjukdom ger henne en smäll så hon däckar, men efter att ha gungat fram och till baka ett tag reser hon sej igen. Snacka om att jag har möjlighet till att klara det mesta, jag också... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syster Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Haha, jag känner INGEN... Hulk eller inte... Som skulle fixa morfars arbetspass i skogen på vintern. Men så var han skogslapp också. Segare folkslag finns inte, så att vara kvartslapp ger mej möjligheten att överleva alla sjukdomsalstrande gener som jag har i övrigt. Det är nåt jag verkligen är glad över! Morsan som ju är halvlapp är precis som en sån där kinesisk docka med bly i botten... sjukdom efter sjukdom ger henne en smäll så hon däckar, men efter att ha gungat fram och till baka ett tag reser hon sej igen. Snacka om att jag har möjlighet till att klara det mesta, jag också... Hmm, jag är bara 12,5 % skogslapp, men det är väl bättre än noll... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stroker49 Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 En kompis på jobbet satt och åt parmaskinka. Han tycker inte om fettet så det skar han bort. Mitt emot vid bordet satt jag och åt fettsträngarna, gött! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted May 17, 2014 Share Posted May 17, 2014 Jag hoppas bara att ni är medvetna om hur man göder en gris. Inte är det med fett i alla fall! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.