Antonius Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Tjena Allihopa Är ägg något livsmedel som är så bra att vi bör få i oss det varje dag? jag har hört att att kroppen t.ex. bildar kolesterol själv om man inte äter ägg som ger kolesterol. På så sätt borde det ju inte vara essentiellt på så vis? Jag vet ju att ägg även innehåller den essentiella aminosyran tryptofan, men klarar man sig utan ägg på LCHF kost utan att missa något viktigt näringsämne som just finns i ägg? eller får man näringsbrist för att det är så näringsrikt?. Själv blir jag mätt på fet kött + smör och ost. Vad har ni för kunskaper om ägg ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cewe68 Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Tjena Allihopa Är ägg något livsmedel som är så bra att vi bör få i oss det varje dag? jag har hört att att kroppen t.ex. bildar kolesterol själv om man inte äter ägg som ger kolesterol. På så sätt borde det ju inte vara essentiellt på så vis? Jag vet ju att ägg även innehåller den essentiella aminosyran tryptofan, men klarar man sig utan ägg på LCHF kost utan att missa något viktigt näringsämne som just finns i ägg? eller får man näringsbrist för att det är så näringsrikt?. Själv blir jag mätt på fet kött + smör och ost. Vad har ni för kunskaper om ägg ? Har ingen speciell kunskap om ägg, mer än att det är värdens bästa livsmedel. Praktiskt, gott, nyttigt och lätt att variera Klart man klarar sig utan, men varför göra det förutom vi allergi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Mustermann Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Det finns inget livsmedel som i sig är essentiellt. Men ägg är väldigt näringsrik så jag ser det bara som dumt att ta bort det ur det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonius Posted January 9, 2013 Author Share Posted January 9, 2013 Fast det är väl i äggulan näringen sitter? har hört att vitans protein avidin hindrar upptaget av den vattenlösliga vitaminen biotin som aktiverar enzymer i kroppen och omsätter proteiner och fetter, så är väl mest äggulan som är värd att äta egentligen ur näringssynpunkt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Mustermann Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Gulan har mest näring ja men vitan är inte dum, speciellt om du vill ha i dig protein till ett lägre totalkalorivärde. Aldrig hört nåt om det där med avidin och biotin men jag skulle aldrig kasta vitan på ett ägg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maggan A Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Ägg är supermat http://www.svenskaagg.se/?p=19807&m=3518 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.