knutGF Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 Den norske regjeringen med helseministeren i spissen vil nå gjøre en kraftig satsing mot overvekt, ettersom nesten halvparten av befolkningen er overvektige (BMI>25)Rådgiver for helseministeren er blant andre Orkla-styreleder og milliardær Stein Erik Hagen. Orkla er antagelig det største konsern for produksjon og salg av mat i Norge.(http://www.vg.no/nyheter/innenriks/mat/her-er-regjeringens-nye-slanke-raadgiver/a/10131705/) Virkemidlene er å få med matindustrien på å halvere saltinnholdet, kutte fettet (spesielt det mettede) med 35 prosent og redusere sukkerbruken ytterligere.Så vidt jeg har forstått, blant annet fra det jeg har lest her på KOSTDOKTORN, er det IKKE EVIDENS for at reduksjon av fettinhold i maten hjelper mot overvekt, snarere tvert i mot. Når man får i seg mindre fett spiser man mer karbohydrater, og får dermed øket risiko for både overvekt og diabetes.Man kan jo bare se på hva innføringen av lettmelk har ført til: overvektepidemien begynte vel omtrent på samme tidspunkt som lettmelk og andre fettreduserte produkter ble innført etter påtrykk fra Helsemyndighetene.Det er ikke lett å finne god vitenskapelig evidens for eller imot fett i kosten som middel mot overvekt. Det er enormt mange undersøkelser, og man kan bare velge hvilken forskning man vil tro på, avhengig av hvilken anbefaling man øsker å komme med ("cherrypicking"). Hvis myndighetene satser på feil virkemidler kan de bli ansvarlige for mange for tidlige dødsfall.Er det noen her som kjenner til gode forskningsartikler om sammenhengen mellom fettinnhold i kosten og overvekt? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.