Jump to content

Födelsedagstårta


Leopold Roos
 Share

Recommended Posts

Bjöd på tårta idag på jobbet, då jag fyller år. Den var uppskattad.


Tårtbotten: osaltat smör, ägg, lite stevia, vaniljpulver, grädde, bakpulver, kokosnötsmjöl.

Ett lager med vaniljkräm - grädde, gelatinblad, äkta vaniljpulver, en aning sukrin, äggulor, osaltat smör.


Ett lager mosade färska jordgubbar plus lite vispad grädde.

Spritsad vispad grädde.

O så massa färska jordgubbar och hallon på.

Äkta Vara och LCHF - Enda jag inte är riktigt nöjd med är bakpulver och sukrin. Hann inte göra eget bakpulver från bikarbonat, och sukrin är ju inte så bra som alla tror.

Skrev inte ut exakta mått för jag vet inte om jag får från receptet.

post-96-0-93324200-1402480834_thumb.jpg


 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Skrev inte ut exakta mått för jag vet inte om jag får från receptet.

 

Recept är INTE upphovsrättsskyddade! De är fria att kopiera, förändra och göra lite som man vill med. Om det nu är det du menar. Vill man (för att vara gullig) kan man berätta varifrån man fått receptet. Annars kan man helt fräckt påstå att man hittat på det själv :).

 

Kok- och bakböcker är såklart upphovsrättsskyddade - själva boken som sådan. Man får inte trycka upp en färdig kokbok med bilder och recept och påstå att det är man själv som har skrivit boken. Men, som sagt, själva recepten får man använda genom att laga efter och sprida på det sätt som man önskar.

 

Bilder är däremot oftast upphovsrättsskyddade om inte någon annan licens anges.

Link to comment
Share on other sites

Tackar. Nja kollegorna var inte alltför tacksamma, 10 av 12 ville skämta om att det säkert enbart var bara gjort av smör och de knappt vågade testa. Log glatt ett tag men när 10e skämtade om det surnade jag till lite. Sista gången jag bjuder på nåt - iallafall som tar 3h att göra (ja jag är lite ovan). Dock tyckte de om det som vågade testa. Konstigt osött dock var en reaktion.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dock tyckte de om det som vågade testa. Konstigt osött dock var en reaktion.

Jag gjorde lowcarb jordgubbstårta förra sommaren till min och mammas födelsedagsfirande. Inga gliringar, men ingen tog om heller - jag tror att osöt tårta liksom inte riktigt fungerar som koncept...

 

När jag bjuder på jobbet så gör jag ingen lowcarbvariant av 'vanligt fika' eller tårta, i år tänkte jag nog bjuda på jordgubbar och vispgrädde, enkelt och smidigt.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tårtan ser jättegod ut, otacksamt och småsint av dina kollegor. Jag hade blivit jätteglad och ätit med glatt humör! Grattis förresten.

Låter mums för en lchf:are! ?

För de som är fettskrämda kanske det känns lika motigt att bli bjuden på lowcarbtårta som det känns för oss att bli bjudna på vanligt sötfika?

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker den låter god!

Vi har nog fått en annan syn på vad som är sött numera, så en tårta som vi tycker är lagom söt skulle de flesta tycka att det är för lite socker i?

Länk till receptet, eller var det kommer ifrån?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...