Jäderås Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Vill inspirera er av min hälsobuljong jag kokte igår under ca 5 h. Den innehåll: Eko Kycklingskrov Eko Fläskben Kycklinglever Palsternacka, morot, rotselleri Kinesisk kål Torkade nässlor Torkade alger Kinesisk torkad svamp Färsk gurkmeja Kanelstänger Vitlök, örter, lagerblad, ingerfära och tea Buljongen blev överraskande god med djup smak. Kommer använda den som vanlig buljong i såser/soppor men också som dricka direkt som "varma koppen". 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fundersam Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Vill inspirera er av min hälsobuljong jag kokte igår under ca 5 h. Buljongen blev överraskande god med djup smak. Kommer använda den som vanlig buljong i såser/soppor men också som dricka direkt som "varma koppen". Har aldrig kokat buljong men jag antar att man silar bort och lägger alla ingredienser i matåtervinningen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted June 12, 2014 Share Posted June 12, 2014 Go buljong! Totalt underskattad mat. Enkelt sätt att få i sig mineraler OCH lågt kh. Önskar jag kunde ge mer gilla än en 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 Glömde att jag hade en massa torkade nässlor i med Därav den gröna färgen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jäderås Posted June 12, 2014 Author Share Posted June 12, 2014 Har aldrig kokat buljong men jag antar att man silar bort och lägger alla ingredienser i matåtervinningen? japp, när man kokat så länge så har de flesta näringsämnen "dragits ur" ingredienserna och finns därmed förhoppningsvis i buljongen Det går ju förstås fylla på med nya som får koka en stund i den silade buljongen, tex lite morot och kycklingkött så har man en god soppa . Rosta gärna kött och rotfrukter i ugnen först tills de får färg, och sen ner i koket... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.