stoscha Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 Den här salladen är jättegod, men den funakr inte för de som äter strikt eftersom den innehåller lime och jordnötter.Sommarsallad 8-10 pers500 g sommarkål eller vanlig vitkål1 gul lök4-5 salladslökar1 kruka persilja3/4 dl rostade jordnötter2-3 vitlöksklyftor1 tsk chiliflakes2 stora morötterRivet skal och juice från 2 lime1 dl olivolja2 msk vitvinsvinägerSalt, peppar(originalreceptet har också med lite flytande honung)Skär kålen i grova strimlor. Koka dem i lättsaltat vatten 3-4 min. Häll av och kyl i kallt vatten.Strimla lök, salladslök, grovriv morötterna, grovhacka persilja och nötter, finhacka vitlöken.Blanda alla ingredienserFörvara i kylen i en låda med lock.Morotssallad i kaprisdressing4-5 morötter1 citron1 msk kapris1 vitlöksklyfta2 msk rapsolja (kanske mer? Detta är ett fettskrämt recept från början som jag rotat fram)Salt, svartpepparSkiva morötterna tunt i matberedareFörväll morötterna lätt i saltat vatten. De ska inte vara riktigt kokta. Spola av dem med kallt vattenRiv citronskal och pressa ur saften. Hacka kapris och vitlök. Blanda ihop alltDenna sallad går att frysa i portionspåsar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 Här är en bra sallad stoscha (recept på engelska) Zesty Red Cabbage Coleslaw with Mojo Criollo Dressing Recipe by Amanda Torres @ The Curious Coconut Mojo Criollo sauce makes an excellent egg-free, autoimmune paleo dressing for a zesty red cabbage coleslaw. Prep time: 10 minutes Cook time: n/a Total time: 10 minutes Ingredients 4 cups red cabbage, shredded (about 1 lb) 1 cup carrots, peeled and shredded (about 3 large carrots) 1/3 cup cilantro, minced (about 1/2 a bunch) 1 shallot, minced 1/2 cup mojo criollo dressing (made WITH olive oil) Cooking Directions Make mojo criollo dressing. NOTE: you may wish to start with 1 clove of garlic and add more to taste since you are using it raw in this recipe. Rinse outside of cabbage and remove any outer leaves that are wilted or discolored. Cut in half and then quarters and remove the tough inner core. Cut a cabbage quarter into thin strips with a sharp knife. Then, cut strips into shorter pieces by cutting crosswise. Chop again until you have fine shreds. For a great pictoral tutorial, click here. Peel and shred your carrots. This is the peeler that I use and love. It can even take the skin off of delicate fruits like tomatoes! I used a cheese grater to shred my carrots. Mince shallot and cilantro and all all your veggies to a big bowl and mix to combine. Pour in mojo criollo dressing. You can start by adding 1/4 cup and add more to taste. You can serve immediately, but the texture and flavor will improve if you let it sit in the fridge for about 30-60 minutes before eating. Enjoy! http://thecuriouscoconut.com/blog/zesty-red-cabbage-coleslaw-with-mojo-criollo-dressing 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margaretha Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 Kan inte jag äta föt mycket kolhydrater 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johanna07 Posted June 14, 2014 Share Posted June 14, 2014 Här är en till dig Margaretha Färsk vitkål med ingefära och vitlök - Strimla vitkålen- Skiva några vitlöksklyftor- Hacka en halv röd chili- Riv lagom med ingefära (någon cm) Stek vitkål, vitlök, chilli och ingefära snabbt på hög värme. Häll på lite Kikkoman soja (eller sesamolja) och pressa sist över lime. Servera med kyckling eller lax. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.