Gå till innehåll

Sommarsallad och morotssallad


Recommended Posts

Den här salladen är jättegod, men den funakr inte för de som äter strikt eftersom den innehåller lime och jordnötter.

Sommarsallad 8-10 pers
500 g sommarkål eller vanlig vitkål
1 gul lök
4-5 salladslökar
1 kruka persilja
3/4 dl rostade jordnötter
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
2 stora morötter
Rivet skal och juice från 2 lime
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Salt, peppar
(originalreceptet har också med lite flytande honung)
Skär kålen i grova strimlor. Koka dem i lättsaltat vatten 3-4 min. Häll av och kyl i kallt vatten.
Strimla lök, salladslök, grovriv morötterna, grovhacka persilja och nötter, finhacka vitlöken.
Blanda alla ingredienser
Förvara i kylen i en låda med lock.

Morotssallad i kaprisdressing
4-5 morötter
1 citron
1 msk kapris
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja (kanske mer? Detta är ett fettskrämt recept från början som jag rotat fram)
Salt, svartpeppar

Skiva morötterna tunt i matberedare
Förväll morötterna lätt i saltat vatten. De ska inte vara riktigt kokta. Spola av dem med kallt vatten
Riv citronskal och pressa ur saften. Hacka kapris och vitlök. Blanda ihop allt

Denna sallad går att frysa i portionspåsar

  • Gilla 1
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Här är en bra sallad stoscha (recept på engelska)

 

Zesty Red Cabbage Coleslaw with Mojo Criollo Dressing

Recipe by Amanda Torres @ The Curious Coconut

Mojo Criollo sauce makes an excellent egg-free, autoimmune paleo dressing for a zesty red cabbage coleslaw.

Prep time: 10 minutes

Cook time: n/a

Total time: 10 minutes

Ingredients

  • 4 cups red cabbage, shredded (about 1 lb)
  • 1 cup carrots, peeled and shredded (about 3 large carrots)
  • 1/3 cup cilantro, minced (about 1/2 a bunch)
  • 1 shallot, minced
  • 1/2 cup mojo criollo dressing (made WITH olive oil)

Cooking Directions

  1. Make mojo criollo dressing. NOTE: you may wish to start with 1 clove of garlic and add more to taste since you are using it raw in this recipe.
  2. Rinse outside of cabbage and remove any outer leaves that are wilted or discolored. Cut in half and then quarters and remove the tough inner core.
  3. Cut a cabbage quarter into thin strips with a sharp knife. Then, cut strips into shorter pieces by cutting crosswise. Chop again until you have fine shreds. For a great pictoral tutorial, click here.
  4. Peel and shred your carrots. This is the peeler that I use and love. It can even take the skin off of delicate fruits like tomatoes! I used a cheese grater to shred my carrots.
  5. Mince shallot and cilantro and all all your veggies to a big bowl and mix to combine.
  6. Pour in mojo criollo dressing. You can start by adding 1/4 cup and add more to taste.
  7. You can serve immediately, but the texture and flavor will improve if you let it sit in the fridge for about 30-60 minutes before eating. Enjoy!

 

http://thecuriouscoconut.com/blog/zesty-red-cabbage-coleslaw-with-mojo-criollo-dressing

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Här är en till dig Margaretha

 

Färsk vitkål med ingefära och vitlök

- Strimla vitkålen
- Skiva några vitlöksklyftor
- Hacka en halv röd chili
- Riv lagom med ingefära (någon cm)

Stek vitkål, vitlök, chilli och ingefära snabbt på hög värme. Häll på lite Kikkoman soja (eller sesamolja) och pressa sist över lime. Servera med kyckling eller lax. 

  • Gilla 2
Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...