stoscha Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Jag märker till min förvåning att jag tydligen inte delat med mej av den gudomliga anjovispaten som är höjdpunkt på varje påsk och midsommarbord. Det är en av de allra bästa grejorna med LCHF.. Att man får äta den här med gott samveteAnjovisburk 225 g3-4 blad gelantin4 hårdkokta ägg1,5 msk senap1 dl creme fraiche2 dl hårdvispad grädde0,5 dl vardera av finhackad purjo, gräslök och dillMosa anjovis och ägg med gaffel. Det ska inte vara helt slätt. Värm gelatinet i 2 msk anjovisspad. Blanda allt och häll i avlång form och låt stå kallt över natten 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maskros Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Jag märker till min förvåning att jag tydligen inte delat med mej av den gudomliga anjovispaten som är höjdpunkt på varje påsk och midsommarbord. Det är en av de allra bästa grejorna med LCHF.. Att man får äta den här med gott samvete Anjovisburk 225 g 3-4 blad gelantin 4 hårdkokta ägg 1,5 msk senap 1 dl creme fraiche 2 dl hårdvispad grädde 0,5 dl vardera av finhackad purjo, gräslök och dill Mosa anjovis och ägg med gaffel. Det ska inte vara helt slätt. Värm gelatinet i 2 msk anjovisspad. Blanda allt och häll i avlång form och låt stå kallt över natten Vilken sorts senap använder du? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted June 15, 2014 Author Share Posted June 15, 2014 Vilken sorts senap använder du? Det här är en rätt som jag kört i många år, även på blandkosttiden och då var det gästabudssenap(söt) dom jag alltid hade hemma. Nu tar jag den som jag har hemma. Sist tror jag det var nåt jag köpte i Belgien, helt osötat. Maken gillar dijon så den har vi också alltid hemma. Min egen favvo som jag köper för eget bruk är Slotts starka. Den innehåller socker och har 41% kolisar, men så använder jag senap väldigt sällan också, så då vill jag ha nåt jag tycker om. Det är dock sällan jag lagar mat med den. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.