Jump to content

Höns vs kyckling


Johanna07
 Share

Recommended Posts

I dagarna lanserade kött från KRAV höns i Stockholm och vi gjorde en hönsgryta för att testa. Grymt gott! Men är det någon som vet om näringsinnehållet är bättre jämfört med kyckling. Smaken var definitivt bättre.

 

Har du kollat i någon livmedelsdatabas?

 

Vilken affärskedja lanserade hönskött? Jag frågade på ICA Kvantum för ett tag sedan men han sa bara att "nej det tänker vi inte ta hem".

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I dagarna lanserade kött från KRAV höns i Stockholm och vi gjorde en hönsgryta för att testa. Grymt gott! Men är det någon som vet om näringsinnehållet är bättre jämfört med kyckling. Smaken var definitivt bättre.

Hur mycket gräs och/eller gröna blad har de hönorna ätit.. samt mask och insekter.. borde stå på förpackningen tycker jag??

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kan inte säga att jag vet något, mer än att våra höns vanligen är fetare än kycklingarna. Å andra sidan är de höns som finns till salu sällan särskilt gamla, till skillnad från när våra hamnar i grytan.

 

Den stora skillnaden mellan köpebroilrer och andra kycklingar eller höns är att broiler inte smakar något över huvud taget.

 

Coq au vin är en favorit.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hönsköttet säljs av samma företag som gör färsk buljong. De har tagit till vara på dom pensionerade värphönor (KRAV) som bara slängs. Man köper köttet tillagat i lite buljong. Dom säljer även färs och köttbullar gjort av höns.

 

Håller med Toto om att broilers smakar ingenting, men hönan var riktigt god.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hönsköttet säljs av samma företag som gör färsk buljong. De har tagit till vara på dom pensionerade värphönor (KRAV) som bara slängs. Man köper köttet tillagat i lite buljong. Dom säljer även färs och köttbullar gjort av höns.

 

Håller med Toto om att broilers smakar ingenting, men hönan var riktigt god.

 

Jag hade för mig att dom hade filéer på sin hemsida också men jag kanske minns fel?

Link to comment
Share on other sites

Skillnaden mellan höns och kyckling lär var skillnad i ras och uppfödning?

 

Kyckling är som regel speciella köttraser som bygger mycket muskler snabbt på lite energi och näring!

 

Höns torde vara av värphönsras.. de växer inte lika snabbt men är bra på att värpa ägg på minsta möjliga energi och näring!

 

Den stora skillnaden är nog att äggvärpandet kräver avsevärt mer energi och näring.. frågan är väl mer om hur mycket av denna som stannar i hönan?

 

Egna höns är en helt annan liga!

Link to comment
Share on other sites

I dagarna lanserade kött från KRAV höns i Stockholm och vi gjorde en hönsgryta för att testa. Grymt gott! Men är det någon som vet om näringsinnehållet är bättre jämfört med kyckling. Smaken var definitivt bättre.

Är det från Scandinavian Organic? Har inte hittat deras produkter någonstans i skåne än tyvärr. Det låter verkligen bra det där. Finns nästan bara fulkyckling här att köpa.

Link to comment
Share on other sites

Skillnaden mellan höns och kyckling lär var skillnad i ras och uppfödning?

 

Kyckling är som regel speciella köttraser som bygger mycket muskler snabbt på lite energi och näring!

 

Höns torde vara av värphönsras.. de växer inte lika snabbt men är bra på att värpa ägg på minsta möjliga energi och näring!

 

Den stora skillnaden är nog att äggvärpandet kräver avsevärt mer energi och näring.. frågan är väl mer om hur mycket av denna som stannar i hönan?

 

Egna höns är en helt annan liga!

Minns att det är skillnad på kyckling och broiler. Att få fatt i kyckling är nog ännu svårare än att få fatt i kokhöns numera. Om man inte håller egna alltså. Och det finns få saker i matväg som är så ointressanta som broiler.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hittade en mkt fin stor gårdskyckling idag, med lever och hjärta kvar och tjockt fint skinn.

Har nu kokat buljong på skrovet i två timmar. Det mesta av köttet och levern har jag fryst in efter ca 1 timmes kokning, enligt Birgitta H :s recept. Har silat av den goda buljongen och fryst in. Men nu finns lite kött och en hel del skinn kvar i grytan som kokt 2 timmar. Är det nåt att äta tro, eller är all näring urkokt nu?

Link to comment
Share on other sites

Intressant fråga.

 

När jag kokar buljong, tar jag tillvara på allt mjukt, köttslamsor, skinn, allt och äter, och då kokar jag buljong i min crocpot i 36 timmar. Det finns mycket småbitar kvar på benen.

 

Har just ett ankskrov kokandes, från dotterns frigående ankor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...