Ti Ti Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Jaha, nu har SLV gått ut och sagt att max 500 gr rött kött och chark i veckan minskar risken för tjock- och ändtarmscancer. Artikeln är citerad i flera tidningar idag, lagom till grillsäsongen: http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Manga-svenskar-behover-ata-mindre-kott/ Man hänvisar till att "Livsmedelsverket har gått igenom den senaste forskningen, bland annat från World Cancer Research Fund, ett oberoende internationellt forskningsinstitut." Vänta lite nu, senaste forskningen? Skrev inte Ann Fernholm nyligen om detta? Jovisst, här: http://ettsotareblod.se/annu-ett-larm-om-kott-och-cancer/ "Jag har tidigare kritiserat de larm kring rött kött och cancer som kommer från USA. Problemet är att amerikanerna ofta äter sitt röda kött i form av hamburgare och då slinker köttet nästan alltid ner tillsammans med läsk. Därför tycker jag att forskarna borde jämföra sockerkonsumtionen mellan de som åt mest kött och de som åt minst. Men det har man hittills aldrig gjort och även i denna studie missar man att granska det sambandet." "I liknande studier från Asien har forskarna inte hittat någon koppling mellan rött kött och cancer. Enligt en av metaanalyserna är en hög konsumtion av rött kött snarare kopplat till en längre cancerdödlighet bland Asiens kvinnor." 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per Wikholm Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Nu har jag skrivit om detta på LCHF.se med en bra länk till Anthony Colpo i samma fråga i slutet av artikeln: http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/10481/Livsmedelsverket-nytt-kottlarm-och-ny-slogan.aspx 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.