Tobbebobbe Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Nu är det snart midsommar och matjesill är ju faktiskt väldigt gott! Hur gör ni kring midsommar? Abba uppger att deras matjesill innehåller 16g kolhydrater per 100g om man inte räknar med lagen. Det blir lätt en del. Potatisen kan man såklart skippa och ta lite broccoli istället. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoscha Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Gör nubbesallad med en massa gott i (skippa potatisen även här) så blir det inte sån tyngdpunkt på sillen. Sen har jag lagt upp mitt gudomliga recept på anjovispaté som också passar bra till midsommar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cewe68 Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Eftersom jag bara äter sill och potatis på midsommar så ser jag det som ett helt godkänt krokben i min kostomläggning. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnusH Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Hur har dom lyckats få in 16 gr kolhydrater per 100 gr i sillen? Har dom sprutat in socker? Och varför gör dom det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LasseL Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Jag äter massor av matjesill och jordgubbar en eller två eller tre dagar per år. Det är inget jag dör av. Ketosen får sig kanske en smäll, men efter några dagar så är allt som det ska vara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Jag har också funderat på hur mycket socker som faktiskt går in i sillen. Jag la in sill i påskas med mindre socker än vanligt men den totala belastningen blev för stor för jag körde hela köret med pilsner och knäckebröd också. Kan förresten berätta att de två märkena lågkolhydratöl jag testade var inte värda besväret. Och hur är det med akvavit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slacktivisten Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Matjessill, gräddfil, färskpotatis med smör, brännvin, öl... en gång om året är ingen gång. Inget socker på jordgubbarna dock. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnusH Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Jag har också funderat på hur mycket socker som faktiskt går in i sillen. Jag la in sill i påskas med mindre socker än vanligt men den totala belastningen blev för stor för jag körde hela köret med pilsner och knäckebröd också. Kan förresten berätta att de två märkena lågkolhydratöl jag testade var inte värda besväret. Och hur är det med akvavit? Vodka, brännvin, whisky innehåller mindre än 3 gr kolhydrater per liter. Möjligen kan vissa kryddade brännvinssorter innehålla mer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnusH Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Här i Tyskland säljer dom matjessill av nordisk typ med 1,1 gr kolhydrater per 100 gr sill. Det måste väl finnas sådan matjessill i Sverige också? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zepp Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Hur har dom lyckats få in 16 gr kolhydrater per 100 gr i sillen? Har dom sprutat in socker? Och varför gör dom det? Iomed att Matjessill är förbjudet att säljas i hela EU.. så kallar de inlagd sill för Matjess. Lätt som en plätt.. Matjesssill är inte namnskyddat.. så man har rätt att sälja prexis nästan vad som helst som matjess! Sen så.. det har vad jag vet alldrig sålts någon Matjess sill i sverige de senaste 100 åren.. utan det är något helt annat än den ursprungliga Holländska delikatess som handlar om sill fångad på våren och snabbsaltat,, den smakar på ett helt annat sätt än vad som säljs i sverige så det e bara att bojkotta substitutet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totto Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Vodka, brännvin, whisky innehåller mindre än 3 gr kolhydrater per liter. Möjligen kan vissa kryddade brännvinssorter innehålla mer. Jag frågade den unga damen som satt i kassan på bolaget idag hur mycket kolhydrater OP Andersson och Norrlands Akvavit innehåller. Det visste hon inte men föreslog att jag skulle googla det. Va? Ska JAG? Kan tilläggas att det inte var nån kö, så ingen var stressad. Javisst, sa den unga damen, googla. Men, sa jag, om jag vill veta hur mycket socker den här flaskan vin innehåller, kan du svara på det då? Nä, jag skulle googla det också. Då ruttnade jag. Via en lika ung men mer serviceinriktad anställd fick jag reda på att OP håller 6 gram socker per liter och Norrlands 8 gram. Jag frågade inte om han hade googlat eller gått direkt via Systemets hemsida. Däremot sa jag att den unga damen i kassan (=den snorkiga lilla hoppan) inte var insatt i vare sig kundbemötande eller hur man fick fram information och att de nog fick se till att hon fick en timmes grundläggande utbildning utöver kassaregistret. Han nickade ivrigt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.