Lupus Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Såg en intervju med Gunnar Lindgren på YouTube som beskrev alla läskiga kemikalier som enligt honom används vid margarintillverkning - t ex bensin, kaustik soda, natriumnitrat, blekmedel. Sen sökte jag på "margarintillverkning" och hittade denna video gjord av Unilever. https://www.youtube.com/watch?v=PkEigaUrx9U Recept på margarin, alltså, som enligt filmen även används i fabriken: Rapsolja Palmolja Lecitin Vatten Fil Salt Betakaroten Citronsyra Antar att ingen som kör LCHF har provat att göra eget margarin, eftersom det inte finns någon anledning att inte äta/göra smör istället. Men det här skulle man ju kunna göra hemma i köket med ingredienser som i alla fall inte jag uppfattar som farliga/giftiga (givet att palmoljan är obehandlad och betakarotenet och citronsyran inte är syntetiska). Vad är sant? Står Birgitta och Klas och blåljuger? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Granelli Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Här är en annan syn på saken: http://www.kostdoktorn.se/margarintillverkning-inget-for-ditt-kok 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erik 2 Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Det de aldrig visar eller pratar om är hur oljorna de använder tillverkas från frö till olja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lupus Posted June 19, 2014 Author Share Posted June 19, 2014 Stort tack! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengt Nilsson Posted August 22, 2014 Share Posted August 22, 2014 Gunnar Lindgren beskriver i text hur margarin tillverkas: Hur tillverkas margarin? Där står bland annat: Manipulerad matframställning Problemet med margarintillverkning är att man försöker imitera ett annat livsmedel – smör. Om man försöker göra ett margarin på ett naturligt sätt av exempelvis olivolja skulle det bli gröngrått, lukta och smaka oliver, samt bli flytande. Skulle man använda naturlig rapsolja skulle det på samma sätt bli gulaktigt, lukta och smaka raps och vara flytande. Vill vi ha ett fast margarin måste vi använda något fast vegetabiliskt – fett exempelvis, kokosfett eller palmolja, men detta skulle smaka och lukta kokos/palmolja och ha en mer skokrämsliknande konsistens. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.